Връхлита новият Volkswagen Beatle.

2014-07-24 15:00:00
Връхлита новият Volkswagen Beatle.
Снимка: freedigitalphotos.net

Една от най-масовите автомобилни марки е Фолксваген, а може би една от най-емблематичните модификации на концерна е моделът Бийтъл. По-известен като „костенурката”, този модел датира рождението си още от средата на миналия век, като концепцията е била създаването на достъпен и непретенциозен автомобил за всяко германско семейство.

 

Днес, около 65 години по-късно, Фолксваген групировката пуска модификацията Бийтъл – Концепт. Интериорно и екстерирорно е издържан в класическия стил на лимитираната версия. Техническите характеристики са впечатляващи – от кода на боята до параметрите на задвижващия агрегат (разбирайте двигателя).

 

Концептът е боядисан в цвят „Аризона”, жълто-оранжев металик, с двустепенно разширени арки на калниците в черен цвят. Също като модификсцията Крос Голф, на Фолксваген, тези разширения са солидно изглеждащи елементи с матиран завършек. Въпреки това, има една детайлна разлика – интегрирани върху матираните елементи са лъскави черни “спойлери”, с дебелина 0,06 инча, които изглеждат все едно левитират или сякаш се носят отделени от масивните калници, тъй като не правят директен контакт. Калниците разширяват купето с 1,1 инча от всяка страна до 73,4 инча – увеличение с 2,2 инча в сравнение със стандартния Бийтъл. Като цяло, Dune е пораснал в сравнение с R-Line модела, на който е базиран. Общата дължина е нараснала с 0,5 инча до 168,9 инча, а автомобилът е с 2,0 инча по-високо от земята и с 0,8 инча общо по-висок. Технически, Dune използва задвижването от Beetle R-Line.

 

 

Под капака работи четирцилиндров двитател с принудително пълнене (турбо впръсквателна система)и директно впръскване TSI, с обем от 2.0 литра и мощност от 210 конски сили. Комбиниран с шестстепенна автоматична DSG скоростна кутия с два съединителя, по данни на производителя Бийтъл Dune трябва да изразходва приблизително 10,2 литра на 100 километра в града и 8,1 литра на 100 километра в извънградски условия.

 

Автомобилът запазва предното задвижване и окачването на Бийтъл. Както и при всички Бийтъл R-Line в САЩ, електронният XDS диференциал е част от стандартното оборудване. Изцяло новата гама от двигатели са до 21 процента по-икономични от предшествениците си. Всички те отговарят на еконормата EU-6. В допълнение, всички те са оборудвани със старт-стоп система и система за възстановяване на енергия от спирачната уредба (стандарт за двигателите над 90 к.с.).Бензиновите двигатели са впечатляващи.

 

През 2014 г. се окачва истински фурор на автомобилните изложения, след като Dune модификацията беше дълго и трескаво очаквана. Любителите на авто-мото сцената ще бъдат зарадвани с характерните тест-драйв програми, снимки с уникалните четириколесни салонни експонати, презентации от красиви промоутърки и многобройни интригуващи документални кадри от изпитанията, които автомобилът е преминал.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия