Lenovo пуска смартфон с Windows, както представител на носимите технологии

2014-05-25 12:01:00
Lenovo пуска смартфон с Windows, както представител на носимите технологии
Снимка: Reuters

Lenovo е най-големият производител на компютри в Китай и осмият по големина в света. Мажоритарният дял в Lenovo е собственост на контролираната от китайското правителство Legend Group Holdings. Lenovo успява да купи подразделението за персонални компютри на американския производител IBM, в миналото практически монополист на този пазар и се превръща в един от факторите на технологичния пазар.

 

 

С оглед на постоянно развиващите се технологични пазари, все повече компании увеличават продуктовата си гама, с цел да бъдат актуални и да задоволят потребителското търсене. Много от тях обаче така и не могат да се справят с конкуренцията и повечето им първи устройства в новите пазари така и не успяват. За разлика от тях Lenovo е една от компаниите, която успява да завладява все по-голяма част от американските пазари.

 

Доказали качеството си с невероятно издръжливите и мощни компютри и лаптопи, предпочитани от множество бизнес потребители, компанията насочи усилията си и в сферата на таблетите и смартфоните. Поради тази причина те откриха Motorola, които до скоро бяха собственост на Google и с всеки изминал ден произвеждат все по-добри смартфони.

 

Всичко това им донесе доста приходи, които от своя страна създадоха комфорт на компанията, който да ги тласне към иновациите и експериментите. Такъв ще бъде и първият смартфон на компанията, който ще смени традиционната операционна система на Google — Android, с тази на Microsoft — Windows Phone.

 

Всъщност новината не е кой знае каква новост, с оглед на факт, че в началото на годината при анонса на Microsoft, засягащ новите партньори на Windows Phone Lenovo намери място сред тях. Новото, което обаче ни изненада е, че устройството ще бъде анонсирано още тази година. Какво точно ще предлага и ще заложи ли на мощи характеристики, предстои да разберем.

 

Друга новина, която разбуни духовете е, че китайците не смятат да ограничат продуктовата си линия само до компютри, таблети и смартфони, а са твърдо решени да атакуват новият, едва прохождащ пазар на носимите технологии. Новината всъщност звучи логично, с оглед на факта, че след официалното придобиване на Motorola, Lenovo ще притежава умния часовник Moto 360, от който може да вземе необходимото за създаването на нещо подобно.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия