Напът е да се появи и умен велосипед

2014-05-23 16:00:00
Напът е да се появи и умен велосипед
Снимка: goodgarbs.com

Едва ли ще се намери някой сред нас, който да не е съгласен с твърдение, че живеем във века на умните устройства. Технологиите достигнаха такъв напредък, че успяха да внедрят ум на повечето от заобикалящите ни устройства. Свидетели сме на умни телефони, часовници, възглавници, хладилници, телевизори, та дори и четки за зъби.

 

 

Преди дни ви запознахме с първия умен чадър, който ще спомогне да предвиждаме по-добре времето, ето че сега е на път да се появи и първият умен велосипед. Радващата новина за всички любители на приключенията на две колела идва от екипа, създал проекта Vanhawks Valour, който всъщност е именно за създаването на умен велосипед.

 

Проектът е пуснат в платформата Kickstarter, където всеки може да допринесе за реализирането на проекта със скромни или не чак толкова дарения. Впечатляващ е факта, че само за 5 дни проекта успя да събере 200 000 канадски долара от търсените първоначално 100 000.

 

Интересното устройство ще бъде изработено от карбон и ще разчита на безжична свързаност и сензори. Благодарение на това то ще се превърне в безценен помощник за притежателя си, тъй като ще може да му дава бърза и полезна информация.

 

Всички използващи велосипеда, ще забравят за GPS, тъй като Valour ще може да ориентира собственика си къде се намира в момента и как може да стигне до дестинацията си.

 

Друго предимство, което посочват създателите му е функцията да известява колоездачът за различни опасности, като например задаващ се зад гърба му автомобил, както и препятствията, които да очаква по пътя, тъй като всички устройства ще работят и ще подават едни на други информация.

 

Разбира се, както повечето устройства така и умния велосипед ще се свързва към смартфона ви, за да ви дава информация относно това колко калории сте изгорили или пък какви километри сте изминали и с каква скорост. Всичко това идва с невероятно красив дизайн, както и различни опции, с оглед на потребителските предпочитания. Налични са 3 версии — с фиксирана скорост, с една скорост, с вградени в задната главина скорости.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
DarthLord
преди 9 години

Само и умни хора остава да се появят и ще е перфектно.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия