Samsung ще конкурират Google със своите Gear Glass

2014-05-23 13:07:00
Samsung ще конкурират Google със своите Gear Glass
Снимка: newtrend.bg

Едно от най-иновативните изобретения на технологичния гигант Google е на път да срещне конкурент в лицето на Samsung. За тези, които не знаят какво е Google Glass ще припомним, че това са нови високотехнологични очила, които съчетават множество функции в себе си.

 

Използвайки ги, всеки потребител ще има възможността да прави моментални снимки, да сърфира в интернет, да стартира различни приложения и т.н. и то без да извършва никакви физически действия. За да придобиете по-голяма представа за технологичното изобретение може да видите видеото по-долу:

 

 

Почти идентични функции ще предлага и продукта на корейската компания Samsung. Разликата при Samsung Gear Glass ще има само една слушалка и една рамка, продължаваща от ухото към лицето, поставяйки малък дисплей пред погледа на носещия ги, което на практика означава, че джаджата няма да е точно очила.

 

Според неофициална информация изобретението на Samsung ще бъде "комбинация от слушалка и дисплей, която ще позволява на потребителите да слушат музика с дясното ухо, докато гледат дисплея с дясното око", според което можем да съдим, че устройството ще ангажира само дясната ни половина, което е колкото странно толкова и практично.

 

Доста по-малки ще са размерите ми, което е още един плюс, но за съжаление, както и при Google Glass, така и при алтернативата на Samsung главния проблем е странният дизайн, който силно изпъква и се набива на очи.

 

 

Все още няма информация относно характеристиките на устройството и какви точно функции ще предлага, но според мнозина едва ли, че има нещо съвършено различно. Единственото потвърдено е, че корейците ще заложат са собствената си операционна система, която видяхме в часовниците Gear 2 и Gear 2 Neo, както и гривната Gear Fit, а именно Tizen OS.

 

Премиерата на устройството се очаква да бъде на тазгодишното издание на IFA, което ще се проведе на 5 септември. Освен очилата, премиера ще получи и дългоочаквания фаблет на компанията — Galaxy Note 4, от който очакваме да видим първия преливащ към страните дисплей.

 

Какво ще се случи обаче, можем само да предполагаме, за наша радост събитието не е чак толкова далеч във времето и само след броени дни ще можем да зърнем работата на корейската компания, а кога и дали въобще ще стигне тя до България предстой да разберем.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия