Facebook също смятат да вградят приложение за разпознаване на музика

2014-05-24 14:29:00
Facebook също смятат да вградят приложение за разпознаване на музика
Снимка: hongkiat.com

Музиката започва да става все по-тясно обвързана с технологиите във всеки един аспект. След като свикнахме традиционните музикални инструменти да бъдат заменени от технологичните такива, става свидетели и на нова технологична вълна свързана с музиката — мобилните приложения.

 

 

Всеки един от нас е бил повече от очарован, когато е открил онези незаменими мобилни приложения, чрез които можем да идентифицираме непозната песен, защото благодарение именно на тях, седейки в дадено заведение и чувайки песен, която ни харесва, лесно можем да я открием и добавим към собствения си плейлист.

 

Необходимостта от такива приложения е повече от обоснована и това са осъзнали повечето компания, защото в последните няколко месеци упорито се говори, че те полагат всячески усилия да интегрират функциите на приложенията за разпознаване на музика. Първата компания, за която разбрахме, че сериозно обмисля идеята беше Apple.

 

Очаква се възможността за идентифициране на слушана по радиото или в клуб песен да е вградена в iOS 8 и да не се налага потребителите да свалят допълнителни приложения за целта. Възможно е тази екстра да е достъпна чрез Siri и с гласова команда от типа на "Коя е тази песен?" да можем да научаваме името й, изпълнителя и други детайли. Според запознати главния партньор на отхапана ябълка ще бъде Shazam.

 

Наред с Apple ще се включи и социалната мрежа Facebook, която също не е безразлична по въпроса. Интересно е, че нейната функция ще бъде по-разширена и ще конкурира партньора на Apple — Shazam. Според запознати източници, новата функция ще бъде достъпна, чрез ъпдейт на мобилното приложение на социалната мрежа.

 

След като обновите приложението си, ще имате възможност да добавите информация за музиката, която слушате или шоуто/сериала, който гледате, без да докосвате екрана нито веднъж. Това е добра новина, защото приложението ще засича не само музика, което го отвежда крачка пред останалите приложения с подобна функция.

 

Технологията, която Facebook разработва самостоятелно, започва да слуша в момента, в който натиснете бутона за писане на нов статус. Стига звукът да е достатъчно силен и ясен, върху дисплея се появява малко съобщение, което показва какво ще бъде публикувано и дава опция да го изтриете.

 

Ние лично сме доста заинтересовани от новината, тъй като приложението ще улесни много потребители, предоставяйки им голяма гама от функционалност, която ще бъде достъпна само чрез един бутон за добавяне на статус.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия