HTC One mini 2 идва на българския пазар през юни

2014-05-22 14:01:00
HTC One mini 2 идва на българския пазар през юни
Снимка: slashgear.com

Ето, че дългоочакваната от мнозина премиера на мини версията на флагмана на HTC е вече факт. Тайванците не изненадаха особено обществеността, тъй като повечето слухове за HTC One mini 2 се оказаха реалност. Събитието се състоя на 15 май, но на българския пазар може да очакваме устройството едва през юни, което всъщност не е особено много време.

 

 

HTC е една от компаниите, които последните няколко години се превърнаха в утвърдено име и заедно със Samsung, Sony и Apple се борят в надпреварата за най-добър смартфон. Въпреки финансовите си затруднение или именно заради тях, компанията не спира да произвежда качествени устройства. Доказателство за това са последните няколко устройства от One линията, който заслужено печелят не само призови места на авторитетни технологични състезания, но и любовта на потребителите.

 

Не точно това представлява мини версията, тъй като доста голяма част от нейните характеристики изостават в сравнение с HTC One. Това сякаш стана тенденция и повечето компании наред с дисплея и размерите намаляват и техническите характеристики. Единственото изключение може би е Sony, които запазиха основните части и при мини версията си.

 

Главната разлика при HTC One mini 2, сравнявайки го с HTC One M8 е липсата на dual camera. При флагмана това се сочеше като едно от най-големите предимства, както и ултрапикселите, с които снимаше задната камера. В компактната версия едната камера е изчезнала, а другата е забравила за ултрапикселите. В заключение за добрите ви снимки ще се грижи задна 13 МР камера, докато предната ще бъде цели 5.

 

Новото мини ще има 4.5 инчов дисплей с HD резолюция и 326 ppi. Разочароващата новина е, че устройството ще използва чипсета Snapdragon 400 с четириядрен процесор на 1.2 GHz, 1 GB RAM, 16 GB вградена памет + microSD слот.

 

За сметка на това обаче е запазен невероятния външен вид дължащ се на алуминия, както и отличителните предни стереоговорители, които ще се погрижат да чуете най-добрия звук от смартфон. Традиционно, смартфонът ще се предлага в 3 цвята — сребрист, златист и тъмносив.

 

Вградената батерия е с капацитет 2100 mAh, което е значителен ъпгрейд спрямо миналогодишното mini и неговите 1800 mAh. Тялото на One mini 2 тежи с 23 грама по-малко от флагмана (137 спрямо 160 грама), но е една идея по-дебело с профил 10.6 мм.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия