LG Volt в стил Samsung конкурира Motorola

2014-05-15 16:00:00
LG Volt в стил Samsung конкурира Motorola
Снимка: evleaks

LG е корейска международна компания, лидер в производството на електротехническа апаратура и поради тази причина все по-упорито се стреми да се наложи като име и на пазара на смартфони. Последните й няколко устройства определено заслужиха вниманието ни, тъй като показаха иновация, макар и спорно колко практична, красив дизайн и мощни характеристики. Дали обаче това бе достатъчно и какво се случва с новите устройства?

 

 

Крайъгълен камък в историята на LG по отношение на смартфоните определено беше колаборацията на компанията с технологичния гигант Google. Не говорим за използването на изключително успешната операционна система Android, а последното устройство от линията Nexus, което бе дело именно на LG.

 

Nexus 5 бе наистина качествено изработен телефон, който предлагаше всичко необходимо за всеки запален по технологиите маниак. Разполагащ с невероятни характеристики, красив и изчистен дизайн, най-новата версия на Android и гаранция, че скоро няма да изостане откъм update на нея, то устройството се превърна в един от най-логичните избори за умен телефон.

 

Подем забелязахме и представянето на флагмана на компанията LG G2, който няма как да не отбележим ни впечатли с иновативния си дизайн и решението бутоните за включване и управление на звука да бъдат изместени отзад. Характеристики бяха дори по-мощни от тези на Nexus 5, което определено доказа амбициите на LG в тази пазарна ниша.

 

Всичко това обаче е на път да бъде провалено, защото всяко следващо устройство на LG е същински клонинг на флагманите на Samsung по отношение на дизайн. Факт е, че двете корейски компании и преди имаха сходни дизайни, но с анонса на LG L90 като че ли те станаха прекалено сходни.

 

Подобна е историята и с новото бюджетно предложение на LG — Volt. Ако го наблюдавате от известно разстояние има изключително голяма вероятност да го сбъркате с устройство на Samsung. Формата, сензорните бутони и заобления физически бутон, който пък бе наложен от Apple, са само малка част, която ще ви заблуди.

 

Ако пренебрегнем външността обаче смело може да заявим, че това е един от най-добрите нискобюджетни телефони, с оглед на характеристиките, които ни предлага. Мнозина побързаха да заявят, че успешните именно заради ниската си цена предложения от страна на Motorola ще срещнат силна конкуренция в лицето на LG Volt.

 

Устройството притежава не малкият 4,7 инчов дисплей, защитен с Corning Gorilla Glass 2, 8 мегапикселова камера и четириядрен Snapdragon процесор на 1,2 Ghz от Qualcomm. Една от може би фрапантните характеристики на телефона е неговата вътрешна памет, която е само 1GB, но пък за сметка на това може да бъде увеличена до 32 GB, с помощта на microSD слота, който е наличен.

 

Смартфонът ще притежава още инфрачервен порт, чрез които да управлявате телевизора си, интелигентни „LED Alerts", както и набор от LG софтуерни функции като QSlide, EasyHome и Guest Mode. Цената му пък ще е 179.99 долара, без договор с оператор.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия