Създадоха телефон с безкраен живот на стендбай режим

2014-04-13 13:00:00
Създадоха телефон с безкраен живот на стендбай режим
Снимка: ozom.cl

Странно нещо е времето, едно такова неопределиуемо и криещо в себе си мистерията, която едва ли някога ще разберем. Впечатляваща е и разликата в начина на мислене и технологичния прогрес само в рамките на няколко години. Въпреки всичко ние хората, така и не успяваме да научим урока си и да отворим ума си. Вкопчени сме единствено в нашето време и сякаш гледаме само земната повърхност, лишавайки се от красотата на безкрайното синьо небе.

 

 

Доказателство за това е фактът, че едва ли някой днес си е представял, че ще може да си закупи телефон с безкраен живот на батерията. Всичко това звучи наистина доста утопично, но за наше огромно щастие е истина, или поне по-голямата част от него. Вече няма нужда да се притеснявате, че телефона ви ще угасне в най-неподходящия момент, защото Tag Heuer изобретиха телефон, справящ се с този проблем.

 

Новото устройство се нарича Meridiist Infinite и е първият и единствен за сега телефон, който може да се самозарежда, поради което има на практика вечен живот на батерията, но уловката е, че опцията е налична само за стендбай режим. Въпреки всичко новината е повече от прекрасна и ни показва, че съвсем скоро ще забравим за неудобствата, предизвикани от краткия живот на съвременните батерии.

 

За да се доберат до така привлекателната функция за безкраен живот, от компанията са интегрирали под сапфир кристала на дисплея на устройството, тънък невидим слой фотоволтаични клетки. Интересното е, че въпросния слой събира енергия не само от естествена, но и от изкуствена светлина и като бонус физически не може да видите присъствието на слоя.

 

Зареждането на телефона става напълно автоматично, докато той не се ползва, което му позволява да покрие загубите на енергия за стендбай режим и на практика му осигурява вечен живот, а по този начин премахва зависимостта на собствениците му от зарядните устройства. Свободата, която получават с устройството е наистина голяма, но ние не спираме да мечтаем за момента на тотална независимост на телефоните от зарядните.

 

Ако сте любопитни за устройството, може да хвърлите един поглед на видеото, което дава кратък очерк на невероятната му функция. Приятно гледане!

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия