Следващите таблети Nexus ще бъдат дело на HTC и Asus

2014-04-06 17:01:00
Следващите таблети Nexus ще бъдат дело на HTC и Asus
Снимка: bgr.com

Google е една от най-големите технологични компании, която впечатлява със своето портфолио. Една от печелившите и разработки определено е операционната система Android, която даде ново измерени на смартфоните и таблетите. Благодарение на нея компанията достигна нови върхове, които я провокираха да се намеси и в производството на самите устройства и така се появиха любимите ни Nexus продукти.

 

 

Google не произвежда самите устройства, но участва пряко в процеса и най-важното тя избира производителя, който да сътвори новото им водещо устройство. Смартфоните и таблетите от тази линия могат да се похвалят с добри характеристики, поднесени на достъпни цени и най-важното предлагащи най-новата версия на Android, както и сигурност, че тя ще бъде обновявана на време.

 

След като видяхме новият смартфон Nexus, който беше на дело на корейската компания LG и наистина ни впечатли с изчистения си дизайн и невероятните си характеристики, е време да насочим поглед към линията таблети със същото име.

 

Nexus 7 бе дело на Asus и се превърна в един от най-атрактивните и популярни модели с Android OS на пазара, но въпреки това не успя да донесе планираните приходи на компанията, поради което тя планира промяна. Новото устройство ще се нарича Nexus 8 и както може би се досещате ще има по-голям 8-инчов дисплей.

 

Новото устройство отново ще е дело на Asus и ще бъде трето подред за тях. Очаква се то да има и по-добри технически характеристики, като например мощен процесор от Bay Trail-T платформата на Intel в предстоящия таблет твърдят още данните.

 

Другото интересно устройство ще бъде дългоочакваният 8.9" таблет от серията Nexus, който ще бъде произведен от HTC. Устройството ще е позиционирано по-високо от досегашните модели Nexus 7 и затова и сумата на етикета му се очаква да бъде по-висока, но пък за сметка на това и това, което ще бъде предложено откъм технически характеристики ще бъде далеч по-добро.

 

Какво обаче ще се случи предстой да видим, тъй като премиерата и на двете устройства би трябвало да бъде в средата на лятото.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия