Google те предизвикват да станеш Pokemon Master

2014-04-02 13:02:00
Google те предизвикват да станеш Pokemon Master
Снимка: techtimes.com

Големите технологични компании винаги са се славили със своите интересни, креативни и на моменти дори странни решения, но именно те успяват да привлекат интереса на потребителите и дават на компанията онзи уникален оттенък, който успява да я отличи от останалите.

 

 

Един от най-добрите примери за това е Google, чиито работници получават наистина невероятно отношение и всеки техен работен ден е мечта за мнозина. За да съберат нови попълнения в екипа си те подготвят най-различни интервюта, чрез който с наглед нелогични задачи определят кой от всички кандидати е подходящ да бъде част от компанията им.

 

Само преди дни от Google Maps, макар и индиректно обявиха кастинг за нови попълнения. Те заявиха:

 

"Ние ценим служителите, които са готови да поемат риск и придават значение на детайлите, имат дълбоки технически познания, и могат да навигират през висока трева за улавяне на диви същества. Оказва се, че тези умения имат много общо с друга професия — тази на Pokémon Master. "

 

Всичко това е част от представянето на новата услуга на Google Maps, чрез която може да се завърнете към любимата за мнозина анимация. Едва ли има някой, който да не е искал да се впусне в приключенията на Аш и компания. Е, google са се погрижили да сбъднат мечтата ви, тъй като чрез съвместната си работа с Pokémon и Nintendo са успели да разработят нов инструмент за обучение, който да помогне на хората да развиват умението си за улавяне на Pokémon, с помощта на Google Maps.

 

"Десетки диви покемони са решили да пребивават сред улиците, горите и по върховете на планините. За да ги откриете и заловите използвайте Google Maps и своето вътрешно усещане" — призовават от компанията всички ентусиасти, които, за да се включат трябва да изтеглят новата версия на приложението, която ще визуализира местоположението на близките покемони около тях.

 

Ето и видео, което представя по-подробно и увлекателно проекта.

 

 

Всичко това, колкото и да ни се иска обаче, си остава прост поредната заигравка на компанията по случай първи април - деня на шегата. Трябва да признаем, че с всяка следваща година компанията става все по-добра. Миналогодишният gmail blue, не може да се сравни с постижението на Pokemon Master, което успя да преметне доста повече хора. А вие хванахте ли се?

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
XxDreamerxX
преди 10 години

Крайно съм разочарован :D Обичам Покемон...:D

OoVasKoO
преди 10 години

Сигуно дебилните американци пак са се вързали. :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия