Как мирише успехът?

2014-03-31 14:44:00
Как мирише успехът?
Снимка: Dreamstime

Знаете ли как мирише успехът? Да, дори той си има специфичен аромат. Наскоро учените установиха, че аромати с нотки на пачули и тропически плодове създават впечатление за постигнат успех.

 

 

До този извод специалистите достигнали, след като направили изследване с участието на 200 британци с „изтънчено обоняние“, пише в. „Daily mail“. Доброволците помирисали 100 различни миризми – от захарен памук и различни парфюми до катран и урина и посочили кои им напомнят за успех и кои за неуспех.

 

Резултатите показват, че уханията на кожа, молив и кедрово дърво не се свързват с успешните бизнесмени. Ароматът на пачули от захарните пръчки обаче им напомня за успех и при мъжете , и при жените, но в различни комбинации. При представителите на силния пол той се съчетава успешно с мускус, черен пипер и сандалово дърво, а при дамите със сладки тропически плодове.

 

Според специалистите ароматите отдавна се използват за повишаване на продажбите и определено има ефект от това. В чужбина е разпространена практиката при продажба на жилище то да бъде ароматизирано с уханието на топъл хляб и прясно сварено кафе, за да може бъдещите купувачи да се почувства уютно, все едно са си у дома.

 

И не забравяйте: "Възможностите идват, когато сме подготвени за тях." - Антоанета Василева

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия