Кои от слуховете се оказаха верни за HTC One (M8)

2014-04-01 11:00:00
Кои от слуховете се оказаха верни за HTC One (M8)
Снимка: Reuters

HTC One 2, известен още като HTC M8 е дългоочакваният наследник на обичания от мнозина One. Както се очакваше, той е подобрена версия на предшественика си. Явно този ход е доста успешен, защото все по-рядко можем да забележим ново откъм дизайн устройства. Компаниите търсят един определен вид, които до голяма степен се застъпва с този на конкурентите и след като успеят да го намерят и същевременно да се хареса на потребителите започват серия от еднакво изглеждащи устройства, но различаващи се по характеристики.

 

 

Е, HTC са поредната компания, която се включва към Samsung и Apple, но няма как да ги виним, предвид, че HTC One е може би най-добре изглеждащия смартфон на пазара. Новият HTC M8 отново има алуминиев корпус и стерео говорители. Дисплеят, камерата и процесора обаче са претърпели промени.

 

Интересно е, че официалното анонсиране на устройството като че ли не беше особено голяма изненада за някого, тъй като в интернет се появи толкова много информация за смартфона, от стана на характеристики и външен вид, че тайванците така и не поднесоха така очакваното изненадващо усещане, което принципно се цели при премиерите на такива устройства.

 

Е, след като се наслушахме на множество слухове и обещания е време да направим равносметка и да изясним какво всъщност представлява новият флагман на HTC. Дисплеят на М8 е очаквано Full HD, но е нараснал до цели 5 инча.

 

Смартфонът, за наша радост е с четириядрен процесор Snapdragon 801 на 2.3 GHz и последна версия на операционната система Android 4.4 KitKat. Най-интересното обаче си остава камерата. Доста от слуховете са оказаха верни. Действително флагмана разполага с две задни камери, като за първи път виждаме устройство, което има предна камера с по-добра резолюция.

 

Явно от компанията са в крак с новостите и са помислили за феновете на селфита. Поради тази причина предната камера може да се похвали с 5 MP, но производителя бърза да уточни, че не е важен броят, а размерът на точките, прехвърляйки вниманието върху по-големите т.нар. ултра пиксели при HTC One M8. На задната страна на телефона са разположени две камери съответно с по 4.1 МР и 2MP, които използват същата технология.

 

HTC BoomSound™ отново поставя висок стандарт при качеството на звука от смартфон, а откъм цвят то ще се предлага в сиво, сребърно и златно. Не са малко и софтуерните промени, като например подобрения във функцията HTC BlinkFeed, новият Sense 6, както и много други.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия