Moto 360 и Android Wear

2014-03-26 13:15:00
Moto 360 и Android Wear
Снимка: slashgear.com

Новите технологии атакуват все по-голяма част от живота и ежедневието ни. Всяка една секунда сме заобиколени и се ползваме от тях и в това няма нищо лошо, а дори напротив предоставят ни поле на безкрайни възможности и улесняват максимално живота ни. Най-разпространеното технологично изобретение сред масата хора безспорно са смартфоните, но следващото, което заявява, че усилено ще атакува едно от първите места са умните часовници.

 

 

 

 

Те са едно неизползвано, но момента поле за разработки, което може да превърне смартфоните в далеч по-практични и функционални устройства. Компактността им, мултитаскингът, както и красивият външен вид, който във всеки един момент може да се превърне в красив аксесоар, издават само малка част от потенциала на устройствата.

 

Всичко това са осъзнали доста от технологичните компании, но повечето от тях до този момент така и не предприемаха сериозни стъпки в тази насока. Големи заявки за навлизане в тази пазарна ниша видяхме от страна на Samsung и Sony, но да признаем честно, не бяхме супер очаровани от умните им часовници.

 

Въпреки това те провокираха Google -  в лицето на Motorola, които представиха своя Moto 360, да представят нещо, което наистина да провокира в нас желание да притежаваме това устройство.

 

Умният часовник има неизползваната до момента, но много популярна сред часовниците кръгла форма и предлага невероятно красив дизайн. Той е истинско произведение на изкуството и същевременно изключително практичен, тъй като работи с гласови команди, чрез които може да получите цялата необходима ми информация посредством Google Now.

 

Ето и видео на въпросния часовник:

 

Той, заедно с умния часовник на LG се превърна в повод да видим новата операционна система на Google — Android Wear. Тя е разработена специално за преносими технологии и можем да заявим, че доказа за пореден път класата на Google. Ако сте любопитни какво точно представлява то вижте видеото:

 

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия