Nokia отправи закана за камера дуел към Sony

2014-03-25 16:04:00
Nokia отправи закана за камера дуел към Sony
Снимка: Reuters

Sony е компанията, на която милиони бяха благодарни преди години, че създаде революционното устройство walkman. Мнозина от днешните младежи само са чували за джаджата и едва ли някога с я ползвали затова и не могат да оценят колко вълнуващо преживяване беше да я притежаваш. За сметка на това те са свидетели на подема на японската компания, която бързо разшири своята продуктова линия и мнозина я познават от известните им смартфони.

 

 

Именно един от тях успя да провокира акаунта на Nokia във Великобритания. Става въпрос за наградения за най-добра технология на камерата — Sony Xperia Z2. Смартфонът разполага с 5.2” Full HD Triluminos дисплей с Live Colour LED, стерео звук, който носи името S-Force Front Surround и за да бъде достатъчно мощен флагмана, от Sony са заложили на Snapdragon 801 с четириядрен процесор на 2.3 GHz, графичен чип Adreno 330 и вече 3 GB RAM.

 

Най-забележителното обаче си остава камерата, която заслужено спечели наградата за най-добра технология. 20.7-мегапикселовата камера с G обектив и използва 1/2.3 Exmor RS сензор и забележителната възможност да записва видео с резолюция Ultra HD при 30 к/с, което е 4 пъти повече сравнено с досегашния лимит Full HD.

 

Това обаче не се понрави на Nokia и тя светкавично реагира на поста на Sony, които с гордост споделиха радостта си от наградата. Финландците реагираха с реплика, сякаш извадена от филм, заявявайки: "Този град не е достатъчно голям за двама ни, Sony Xperia". Към поста бе прикачено изображение на готов да извади оръжието си стрелец, но джоба си той носи прословутата Nokia Lumia 1020, която се слави като най-добрия камерафон на пазара.

 

Акаунтът на Nokia не за първи път контрира конкурентите си. Всъщност той е може ми най-изявеният по отношение на хапливи постове и отговори. Доказателство за това е, че при премиерата на Xperia Z2 преди няколко седмици, когато Sony заявиха, че това е най-добрата камера във водоустойчив телефон, Nokia отново реагира, макар и без право, поствайки своята Lumia 1020, която обаче не е водоустойчива.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия