Motorola ще представи своя първи фаблет съвсем скоро

2014-03-29 17:01:00
Motorola ще представи своя първи фаблет съвсем скоро
Снимка: Reuters

Motorola определено търси медийното внимание и на този етап успява да го получи. Повече медии гръмнаха, когато компанията анонсира Moto X, стана част от Google, представи нискобюджетният Moto G, а пък за изненада на всички нас, нищо неподозирани, доста бързо бе продадена от Google и ръководството и пое китайската компания Lenovo.

 

 

До този момент всички си мислехме, че технологичния гигант, притежаващ най-успешната мобилна операционна система е използвал Motorola единствено, за да се добере до патентите й, но това сякаш не е напълно вярно. Източници разкриват, че Google се договорил с Lenovo за продажбата на Motorola, но поне година напред новите собственици няма да правят промени по вече планираното портфолио смартфони.

 

Lenovo е най-големият производител на компютри в Китай и осмият по големина в света. Мажоритарният дял в Lenovo е собственост на контролираната от китайското правителство Legend Group Holdings. Lenovo успява да купи подразделението за персонални компютри на американския производител IBM, в миналото практически монополист на този пазар и се превръща в един от факторите на технологичния пазар.

 

За щастие именно тази мощ ще реализира плановете на Google от страна на нови модели смартфони. Най-интересното устройство, което очакваме да се появи скоро е първият фаблет на Motorola. Според запознати ще можем да видим новото творение в началото на лятото.

 

Все още разполага със сравнително оскъдна информация по отношение на подробностите около фаблета, но според по-важните имена, разполагащи с вътрешна информация фаблетът на Motorola да бъде с размер, надминаващ този на водещите устройства на конкурентите му — LG G Flex, Nokia Lumia 1520 и Sony Xperia Z Ultra и ще притежава внушителният 6.3-инчов дисплей.

 

По всичко личи, че устройството ще е от висок клас и ще притежава последните технологични новости по отношение на процесор, камера, дисплей, батерия и всичко останало. Интересно е с коя версия андроид ще бъде пуснато и ще останат ли връзките между Lenovo и Google все така добри.

 

Припомняме, че само преди дни бе анонсиран първият умен часовник на Motorola, който носеше името Moto 360 и беше наистина невероятен. Кръглата му форма, изчистения дизайн и добрата операционна система в лицето на Android Wear, изстреляха устройството в категорията най-желани технологични изобретения за годината.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
SHPAIdURmeN
преди 10 години

Фаблет, доооооооообре


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия