Ще възкръсне ли Blackberry?

2014-03-22 12:59:00
Ще възкръсне ли Blackberry?
Снимка: Reuters

Мнозина заслужено асоциират BlackBerry с потъващ кораб. Множеството финансови затруднения, които не успяха да бъдат преодолени дори с анонса новите устройства на компанията, както и обновената операционна система. Навлизането на умните устройства, големите екрани и най-важното липсата на физически клавиатури, като че ли успя да превърне компанията в така популярния в последните дни Титаник.

 

 

Интересното е, че Титаник на BlackBerry е доста здрав, тъй като въпреки множеството сблъсквания с какви ли не айсберги, остана жив и не потъна. Може би Титаник не е доброто сравнение, по-точно е ще да наречем компанията феникс, тъй като постоянно се възродява от пепелта.

 

Последната новина е поредното доказателство за това, защото тя ни информира, че тъкмо в момента, когато всички инвеститори я отписваха, тя направи немислимото и изненадващо подписа договор не с кого и да е, а с правителството на САЩ, а това доведе до скок в акциите й.

 

Сделката по-конкретно е между министерството на отбраната на САЩ и няколко технологични компании, сред които е и птицата феникс Blackberry, които са ангажирани да снабдят служителите на министерството с хиляди мобилни устройства до края на годината.

 

Сред другите компании, правят впечатление имената на Apple, Samsung и Motorola, но общият брой устройства, с които те ще участват в сделката е само 1800. За сравнение Blackberry ще трябва да осигури 80 000 бройки.

 

Всичко това нямаше как да не се отрази и да доведе до покачване в цената на акциите на затъващата компания. Във вторник, при затварянето на стоковата борса, акциите й се търгуваха срещу 9.93 долара, а само час по-късно — срещу 10.57 долара. Това е увеличение с 35% спрямо края на 2013 г., когато цената им беше 7 долара.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
papugai
преди 10 години

Голяма изненада е правителството да сключи сделка с тяхна компания, оставаше и с южнокорейска да го направи.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия