Появи се първият християнски таблет

2014-03-20 19:35:00
Появи се първият християнски таблет
Снимка: gizbot.com

Техниката и новите технологии са неразделна част от нашето ежедневие. Едва ли някой може да си представи дори и ден, без да се ползва до достиженията на технологии. Те имат огромно влияние и с всеки изминал ден се прокрадват във все повече сфери от живота ни. Едва ли някой си е представял, че ще обхванат и наглед най-нелогичното, а именно духовния свят, който е обект за различните религии, които се изповядват.

 

 

Да, колкото и да ви е странно обаче само преди дни бе анонсиран първият християнски таблет. Явно според християнската религия таблетите, които се предлагат на пазара не са подходящи за миряните и всеки, който изповядва християнството трябва да се откаже от това достижение на технологиите или ако му е до толкова необходимо, то да го замени с подходящата алтернатива в лицето на християнския таблет. А какво всъщност представлява той?

 

Устройството, носещо името Edifi всъщност представлява слабо преработена версия на евтиния китайски таблет Cydle M7. Той разполага с невероятните характеристики, като например процесор ARM 11 с честота 800 MHz, 512 MB RAM и 8 GB вътрешна памет.

 

Разбира се с тези характеристики едва ли някой е мечтал за Android Jeally Bean, да не говорим за KitKat и както правилно се досещате светият таблет ще работи под Android 2.3 Gingerbread. Най-интересното е, че 7-инчовият Edifi струва с цели 20 долара повече от обикновената версия на устройството.

 

Оскъпяването според веригата книжарници Family Christian се дължало на преработката, която е направена, за да може съдържанието на устройството да бъде в съответствие с християнските норми. Във въпросната преработена версия може да намерите седем версии на Библията на различни езици и строги ограничения на търсенето на нечисто съдържание в интернет.

 

Странно е, че всъщност институцията, която трябва да проповядва вяра като самоцел, т.е. осъзнато действие и въздържание възникващо от истинността и силата на вътрешната ни вярва, прибягва до устройства подобни на това, чрез което всъщност показва, че не вярата е важна, а изпълнението на определени правила, което всъщност превръща християните не във вярващи, а в поданици.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
N1K17Y123
преди 10 години

Никой не иска да им купи смешния "таблет" и са измислили начин как да го продадат на глупаците. А това лого изглежда сякаш не е за християни, а за 4 годишни момиченца


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия