На 23-ти февруари ще видим премиера на устройства с Tizen OS, а не Galaxy S V

2014-01-29 19:30:00
На 23-ти февруари ще видим премиера на устройства с Tizen OS, а не Galaxy S V
Снимка: o2worldnews.com

Преди време ви бяхме писали за плановете на Samsung да се отърват от зависимостта си към Google и по-специално Android. Те включваха пускането на нова операционна система, която беше създадена в партньорство с Intel. За нея се говори от толкова дълго, че почти се превърна в легенда. За съжаление обаче, така и не успяхме да видим телефон, използващ я, тъй като корейците неведнъж отложиха това събитие. Ето, че имаме поредната дата, според която най-сетне дългоочакваното ще се случи.

 

 

Само преди няколко дни руският блогър и анализатор Елдар Муртазин сподели датата 23 февруари като премиерна за новия Samsung Galaxy S V, което обаче се оказа лъжа. От Samsung разпространиха покани за Световния мобилен конгрес в Барселона, който ще се проведе именно на 23 март, но вместо премиера на новия флагман от Galaxy S серията ще видим дългоочакваните устройства, използващи операционната система Tizen OS.

 

В поканите обаче се обещава единствено "ексклузивно предварително представяне на най-новите устройства с Tizen", което ни навява на мисълта, че не е сигурно, че ще видим смартфон, който да работи с нея. Също така няма и никаква гаранция, че представеното устройство ще бъде пусната на пазара и ще можем да се доберем до него. Въпреки всичко обаче сме оптимисти, че най-сетне ще видим телефон, използващ новата операционна система.

 

Друг любопитен факт е, че представянето на Tizen идва, точно след като Samsung успя да сключи споразумение с Google, с което двете компании се съгласяват, че могат да използват патентите си помежду си, без това да приключва в съда. Споразумението ще бъде в сила в следващите 10 години и обхваща всички патенти, които са притежание на компаниите до момента, както и тези, които ще бъдат придобити в следващите 10 години.

 

Този факт ни кара да мислим, че новата Tizen всъщност ще се доближава изключително много до Android. Не бива да забравяме обаче и за появилата се информация за новия потребителски интерфейс на корейците, имитиращ до голяма степен IOS7, които също най-вероятно ще бъде включен и в новата ми операционна система.

 

Какво всъщност ще представлява операционната система, и ще бъде ли своеобразна смесица от двете най-добри операционни системи в света, която да успее да ги победи, ще разберем само след няколко дни.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия