Новият iPhone 6 най-вероятно ще е с 4.8 инчов дисплей

2014-01-24 12:09:00
Новият iPhone 6 най-вероятно ще е с 4.8 инчов дисплей
Снимка: Reuters

Борбата между Samsung и Apple за надмощие в технологичния бранш е едно от най-добрите неща, на които можем да станем свидетели. Разбира се, пренебрегваме онези моменти с краденето на патенти и множеството безсмислени спорове кой всъщност пръв е открил иновацията и отправяме поглед към същината и ползите от това съревнование. Безспорно всеки един от нас ще се съгласи, че ако Apple беше останала водещо име на пазара, едва ли щяхме да видим цветният iPhone 5C, както и увеличаване на дисплея.

 

 

Samsung беше компанията дръзнала да промени статуквото и вместо да намалява размерите на устройствата си, тя ги увеличи. Този ход моментално грабна потребителите и днес сме свидетели на устройства, които само преди няколко години биха били напълно отречени. След успеха на Samsung нямаше компания, включително и Apple, която да не последва примерът им. А отхапана ябълка дори е пред дилема с колко да увеличи дисплея на новото си устройство.

 

Само до преди няколко дни всички по-сериозни източници твърдяха, че iPhone 6 ще притежава огромният 5 инчов екран, ето, че сега положението вече е различно. Явно досетили се, че Apple имаше строга политика относно размерите, тъй като изповядваше възгледа, че огромните дисплеи са неудобни за потребителя, слуховете започнаха да намаляват размера и достигнаха до 4.8 инча, което всъщност също не е малко.

 

Следващият аргумент е, че се базират на проучване на компаниите доставчици на компоненти за Apple, според което компонентите са подходящи именно за 4.8, а не 5 инчов екран. Разбира се тази информация отново е непотвърдена, но пък този път звучи далеч по-обосновано и логично, така че сме склонни да вярваме.

 

Друго, което научаваме от слуховете е, че новото устройство ще съдържа ключови софтуерни иновации. Според запознати iPhone 5S е бил само подготовка за следващия модел, тъй като 64-битовият процесор А7 и скенерът за пръстови отпечатъци едва сега ще бъдат развити до ново ниво, което ще предложи поредната порция от функционални и иновативни идеи.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Dam Yeo Wool
преди 10 години

Аз лично не си падам по свръх-големите дисплеи. Доволна съм от размера и самия телефон. Но да видим..

NaOH
преди 10 години

Стига сте качвали слухове за статии. По същият начин може да кажем, че новия айфон 10 ще има холограмен дисплей, щото слуховете твърдят това.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия