Затварят сайта на Winamp

2013-11-23 16:25:00
Затварят сайта на Winamp
Снимка: winamp.com

Музиката е едно от най-невероятните проявления на изкуството, за което милиони хора не спират да бъдат благодарни. Тя е неделима част от ежедневието ни и понякога е способна да промени доста аспекти от живота ни. Своеобразният саундтрак, който си избираме, е способен да приповдигне настроението ни и да даде различен старт на заниманията и задачите, с които трябва да се справим. Едно от най-приятните действия, поне за нас, е релаксиращият ефект, които получаваме от слушането на музика докато се излежаваме в компанията на близки хора.

 

 

И като споменахме излежаването и музиката, няма как, макар и с прискърбие, да не ви осведомим, че един от най-популярните и обичани плейъри за музика е на път да спре своето развитие. Става дума за Winamp, чиито създатели обявиха, че на 20 декември сайтът на продукта ще бъде спрян.

 

Най-неприятното е, че спирането на сайта означава и спиране на нови ъпдейти за музикалния софтуер, който милиони от нас обичат. Програмата е на пазара вече повече от 15 години и успя да убеди милиони потребители, че тя е най-удобното, красиво и функционално решение за музикалните им нужди.

 

Странна зависимост, която са отчели от компанията, притежаваща Winamp е спад в търсенето и все по-малко потребителско одобрение. Факт е, че разработените версии за Android и Мас са наистина доста по-ограничени, в сравнение с възможностите, които притежава програмата за Windows, но това далеч не е причина за спиране на продукта.

 

Въпреки всичко обаче, ако имате инсталиран плейъра, то не се притеснявайте, той ще продължи да работи, което до известна степен ни кара да мислим, че края на Winamp съвсем не е близо. Също така възползвайте се от възможността да обновите версията си, защото тя ще бъде на ваше разположение само до 20 декември.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
koshtramba
преди 10 години

Сбогом, Winamp! :( Аз лично си го ползвам, както и хората около мен. Youtube го измести, което е нелепо.

OoVasKoO
преди 10 години

Ако беше един от най популярните и обичани плейъри нямаше да го спират.+

Fisherman
преди 10 години

Ако беше един от най популярните и обичани плейъри нямаше да го спират.

FuckDaPolice
преди 10 години

Бооже в момента слушам Уинамп :Д

Виж още

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия