Huawei обещава телефон с осемядрен процесор

2013-11-20 20:00:00
Huawei обещава телефон с осемядрен процесор
Снимка: Reuters

Процесорът, до голяма степен, е най-важната част от телефона. Развиващите се с всеки изминал ден телефони налагат и стандарта за използване на многоядрени процесори, което има и своите противници. Няма как да отречем обаче, че използването на многоядрените процесори прави работа при множество едновременно работещи приложение далеч по-добра. Поради тези причини компаниите постоянно бълват все по-нови и мощни процеси.

 

 

Примерът им последва и Huawei, които имат навика да анонсират спецификите на устройствата си, преди те да са излезли на пазара. От компанията заявиха, че новата, по-добра версия на успешния им флагман Huawei Ascend P6 ще притежава респектиращият осемядрен процесор. Тя, подобно на iPhone, ще се отличава в името си единствено с буквичката S, което ще подсказва, че е подобрената версия.

 

Съдейки по това, едва ли ще има значителни промени в характеристиките му, макар, че осемядрения процесор, беше голяма изненада, което значи, че китайците, може да имат и още някой силен ход. Въпреки всичко обаче, всички следящи тенденциите в технологичния сектор, смятат, че останалите компоненти ще се запазят или ще претърпят незначителни козметични промени.

 

Припомняме, че Huawei Ascend P6 е с четириядрен K3V2 – 1.5 GHz процесор, 8 GB вътрешна памет, 4.7'' IPS+ In-Cell LCD дисплей и 8 МР камера. По всяка вероятност всички те ще присъстват и в Huawei Ascend P6S.

 

Дали има смисъл обаче от осемядрения процесор и не е ли той поредния маркетингов ход, чрез който конкурентите на технологичния пазар опитват да привлекат потребителското внимание, очакваме да разберем на премиерата на устройството, на която се надяваме да чуем адекватни и логични аргументи за избора на мощния процесор. А до тогава, ни остава само да чакаме.

Автор: ИъН Здравчев

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
OoVasKoO
преди 10 години

Според мен телефон повече от 4 ядра не са нужни. Това вече не е телефон... Охлаждането ще е проблем. :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия