Създадоха умна чаша, която предпазва от опарване

2013-10-31 15:30:00
Създадоха умна чаша, която предпазва от опарване
Снимка: Dreamstime

Много е неприятно сутрин рано, докато си още сънен/а и се готвиш да отпиеш първата си глътка кафе, да се опариш и да си развалиш кефа. Учените са установили, че чаят и кафето се сервират с температури между 70 и 85 градуса по Целзий, което неимоверно води до опарване на устата.

 

 

Добрата новина е, че вече има решение на този проблем. Умна чаша за чай и капучино с вграден термометър предпазва от опарване на устните и езика и показва най-добрия момент за пиене, пише в. „Daily mail“. Smart mug е разработка на Евита Крумина, която живее във Великобритания.

 

Чашата измерва температурата на нещата, които се наливат в нея и дава точни указания дали течността е прекалено топла, прекалено студена или е с идеална температура за консумация. Термометър е поставен на външната й стена, а символите за чай и кафе отчитат на какви градуси да бъдат консумирани.

 

Smart mug има шест светлинни индикатора, които ориентират потребителя за топлото, студеното и идеалното ниво за консумация. Чашата действа на принципа на термоелектричеството и няма нужда от зареждате, понеже се снабдява с нужната енергия при промяна на температурите. Животът на умната чаша е около 10 години.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия