Кой тип хора са най-пристрастени към Facebook?

2013-04-13 22:16:00
Кой тип хора са най-пристрастени към Facebook?
Снимка: Reuters

С всеки изминал ден социалните мрежи навлизат все повече и повече в живота ни. Времето, което всеки един от нас отделя за посещение на сайтове от типа на Facebook, постоянно нараства. И все пак, замисляли ли сте се, кой тип хора са по-предразположени към пристрастяване към социалните мрежи? Американски изследователи от щатския университет в Мисури откриха отговора на този въпрос, пише в. “Daily Mail”.

 

 

Изследвайки внимателно поведението на 225 студенти и навиците им за посещение на Facebook, специалистите открили, че тези, които по-често посягат към чашката и прекаляват с алкохола, тези, които постоянно страдат от безпокойство и тревожност, както и тези, които демонстрират признаци на самота, отделят най-много време на социалните мрежи. На срещуположния полюс са младежите, които употребяват марихуана – по една или друга причина те проявяват най-малък интерес към Facebook.

 

Причините за наблюдаваните зависимости, според учените, са твърде логични. По-емоционалните хора (тези с високи нива на тревожност и самотниците) изпитват по-голяма нужда от останалите да изграждат социални връзки, макар и онлайн. Любителите на алкохола пък си падат по качването и коментирането на снимки от купони и забави, което също ги превръща в редовни посетители на социалните мрежи.

 

Американските специалисти обаче все още не могат да си обяснят, защо хората, пушещи марихуана, отделят най-малко време за ровене във Facebook. Една евентуална, според тях, причина е свързана с факта, че в повечето държави по света тревата е забранена от закона, и това кара любителите ѝ да я употребяват тайно. Именно от там идва и стремежът им да не прекаляват с изявите си в социалните мрежи, тъй като рискуват неволно да се злепоставят.

Автор: Илиана

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Pepelqshka1
преди 11 години

Даже не знам какво са се вманиачили хората по тоя фейсбук вместо да излязат да пият по едно кафе ще си харесват статусите.... направо изчезни

oliiw
преди 11 години

Ех, тоя фейсбук начи....

HollyGolightly
преди 11 години

Така като гледам, описаха 99% от населението :D


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия