Уникални неща, които твоята вагина прави сама

2016-12-16 19:45:00
Уникални неща, които твоята вагина прави сама
Снимка: iStock

Сигурно си мислиш, че познаваш много добре тялото си и то няма с какво да те изненада. Да, ама не! Виж кои са нещата, за които не предполагаш, че твоята вагина може да направи сама:

 

Има възможност да се самопочиства – причината от време на време да забелязваш прозрачни или бели секрети е, че по този начин вагината измива бактериите и старите клетки, за да се предотврати попадането на всякакви патогени в матката. Поради тази причина не бива да използваш тоалетен сапун за почистване на гениталиите си. Ако все пак искаш да използваш някакво почистващо средство, вземи си специално създаден за това козметичен препарат. Другите може да нарушат pH баланса във вагината ти и да ти създаде сериозни здравословни проблеми. Забрави и за промивките!

 

 

Може да се превърне в капан за пениса – това явление се среща рядко и се нарича „penis captivus”, което в превод означава „пленяване на пениса”. По време на секс тазовите мускули на влагалището стискат пениса по-силно от обикновено и става трудно да излезе от там. Създава се вакуум, който се създава във влагалището. Ако ти се случи, специалистите съветват да вкараш пръст в ануса на партньорката си и леко да изтеглиш надолу, за да осигуриш въздушен поток. Вакуумът ще се наруши и ще може да извадиш пениса си.

 

Може да получи множество оргазми – жените могат да се наслаждават на няколко вида оргазъм – шиен, клиторен, вагинален, смесет и т.н. Това зависи от зоните, които са стимулирани. Върхът на насладата определено е множественият оргазъм, който се получава, когато жената малко се отпусне след първия, но не напълно. И след това следват оргазъм след оргазъм, след оргазъм.

 

Може да спаси живот – в днешно време се провеждат клинични тестове за безопасност на стволови клетки за лечение на пациенти със застойна сърдечна дейност. Именно тези стволови клетки се извличат от менструалната кръв. След това се отглеждат, за да генерират различни типове клетки в организма.

 

Има жени с по две вагини – случва се рядко, но все пак има момичета, които се раждат с двойна матка и влагалище, разделени в две отделни кухини. Момичетата имат две фалопиеви тръби и два яйчника. Неприятното при тази особеност е, че матките могат да бъдат в противофаза и момичето да има по два цикъла месечно. Дори тази жена да забременее, след няколко дни/седмици или месеци може да забременее с второ дете.

 

Може да стане по-силна - около 33% от представителките на нежния пол страдат от дисфункция на мускулите на тазовото дъно, което води до проблеми с контролирането на пикочния мехур, изтичането на урина и болки. Това състояние е лечимо с помощта на упражнения за мускулите на тазовото дъно. Също така, ако имаш такъв проблем, трябва да намалиш приема на кофеин, да не прекаляваш с приема на вода и да тренираш пикочния си мехур, като правиш по-големи паузи между посещенията на тоалетната.

 

Може да променя своя цвят – женските вагини са с различни форми и размери, благодарение на генетиката. Интересен е фактът, че те могат сами да променят цвета си. По време на сексуална възбуда или бременност настъпва прилив на кръв и цвета на външните полови органи се променя. При настъпването на менопауза, загубата на естроген също може да предизвика промяна в цвета – лигавицата става по-светла и придобива по-блед оттенък от преди.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия