Как да преодолееш раздялата по-лесно [за момичета]

2016-11-21 12:13:00
Как да преодолееш раздялата по-лесно [за момичета]
Снимка: iStock

Разделила си се с гаджето и сега ти се налага да го преодолееш. Колкото и да ти е трудно, ние сме сигурни, че ще се справиш и след време дори ще се чудиш защо си страдала толкова много за това момче. Но докато дойде този момент, ще трябва да направиш следните неща:

 

Прекарвай повече време навън. Сега времето не е особено топло, но ако си добре облечена, няма да ти е проблем да прекараш няколко часа на открито. Вземи няколко приятели с теб и си направете готина разходка извън населеното място, в което живееш или сред природата.

 

Направи си подарък. Все пак се намираш в период от живота ти, когато не си особено щастлива, така че може да повишиш настроението си, като си купиш нещо, за което отдавна мечтаеш. А може и да отидеш на масаж, за да снемеш стреса от себе си.

 

 

Направи подробен списък с нещата, които бившият ти е причинил и които мразиш у него. Не бъди пестелива! Спомни си за времето, когато те ревнуваше от всеки и от всичко, за пътите, когато те е разплаквал, за лъжите, които ти е говорил и т.н. Той със сигурност не е света вода ненапита.

 

Не се обвинявай. Не обвинявай и него излишно. Имай предвид, че с всяка раздяла човек научава нещо ново. Така че вашата раздяла не е случайна и със сигурност ще научиш нещо, което ще ти бъде полезно в следващите връзки.

 

Не си общувайте. Със сигурност ще ти бъде трудно, но това е най-доброто, което може да направиш за себе си.

 

Не си прави планове как да се съберете. Да си необвързана не е толкова лошо, колкото ти се струва. Ще имаш повече свободно време за семейството, приятелите си и за себе си. Така че вместо да страдаш, че той вече не е част от живота ти, запълни свободното си време с нещо, което обичаш да правиш.

 

Инвестирай в себе си. Нека мине известно време, преди да започнеш нова връзка. Хубаво е нещата с момчетата да се случват по-бавно и когато си сигурна, че наистина си падаш по някое момче, тогава връзката ви да започне да се развива.

 

Не консумирай алкохол. А ако все пак го правиш, задължително бъди в компанията на най-близките си приятелки и предварително изтрий телефонния му номер, за да не му се обадиш под влиянието на алкохола. А за по-сигурно дай телефона си на някоя приятелка да го пази, докато изтрезнееш.

 

Ако имаш нужда да плачеш, направи го, без да се притесняваш. Ти си човек и е напълно нормално да те боли, когато се разделяш с момче, което обичаш. Това обаче не означава, че трябва цялата ти стена във Facebook да е пълна със сълзливи снимки, постове и видео клипове. Плачи сама, в компанията на приятелките си, но нека другите не разбират колко ти е тъжно и трудно в момента.

 

Отдай се на тренировки. Физическите упражнения ще ти помогнат по-лесно да преодолееш раздялата. Първо, ще прекарваш част от свободното си време във фитнес залата и второ, ще изваеш по-красиво и секси тяло, което със сигурност няма да остане незабeлязано от околните.

 

Не бъдете приятели след раздялата. Ако той поиска това от теб, кажи му, че имаш нужда от време. Все пак преживяваш труден период и сега не е подходящо да бъдеш близка с него. Това обаче не означава, че след време няма да сте си близки и да поддържате приятелски взаимоотношения.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия