Фразите, които показват, че ТОЙ те лъже

2016-09-08 13:15:00
Фразите, които показват, че ТОЙ те лъже
Снимка: iStock

Когато един мъж иска да те излъже за някаква глупост, ти веднага ще усети, че нещо не е наред. Но когато става въпрос за нещо по-сериозно, ще ти бъде по-трудно да разбереш, че те лъже. Има обаче няколко фрази, които мъжете често използват, когато лъжат половинката си. Кои са те?

 

"Трудно ми е да говорим за това" – на един мъж му е изключително трудно да изрече нещо подобно, но е готов да го направи, ако по този начин ще ти замаже очите и ще успее да те излъже. Ако познаваш добре гаджето си и знаеш, че не е никак чувствителен и няма тема, която да не може да обсъжда, ще се усетиш, че те лъже и нарочно ти казва тази фраза, за да ти стане жал и да го оставиш на мира.

 

 

"Не бих те излъгал за нещо подобно" – какво всъщност значи „нещо подобно“? И означава ли, че би те излъгал за нещо друго, но не и за това? Идеята на тази фраза е той да ти покаже ясно, че не е ангел и би те излъгал за някоя дреболия, но не и за такова нещо. Не му се връзвай!

 

"Все още не се чувствам готов" – тази фраза обикновено мъжете използват, когато жената до тях иска по-сериозна връзка, но те не я харесват достатъчно, за да задълбочат взаимоотношенията си с нея. Когато една жена чуе от мъжа, когото обича „Не съм готов“, тя си мисли, че това означава „Да, аз също те обичам, просто имам нужда от още време, така че не ме притискай“, но всъщност означава „Нещата между нас няма да се получат в дългосрочен план, но към този момент ми е ОК да се срещаме“.

 

"Ти да не искаш да се скараме?" - ако си от жените, които трудно понасят скандалите и той знае това, най-вероятно често ще ти задава този въпрос, когато напрежението се повиши. След тази фраза може да се хванеш и за лъжата, и за самия лъжец, защото няма къде другаде да продължиш. Идеята на този въпрос е човек да успее да се измъкне, преди да бъде нападнат.

 

"Много си ми глупава, миличка!" - той ти го казва с един такъв снизходителен, но любящ тон, като поставя себе си в ролята на мъдър възрастен, а теб в ролята на малко и глупаво момиченце. Момиче, които се няма друга работа и затова си играе с отношенията и чувствата. Нещо подозира, задави купища въпроси – милото глупаво девойче. И понеже ти не искаш да изглеждаш глупаво, отстъпваш. Не го прави, защото той неслучайно се държи така с теб, работата му не е чиста!

 

"Защо просто не си полежим и не се гушкаме?" - гаджето ти предлага това, защото знае, че като си полежите ти ще се разнежиш. Той подсъзнателно знае, че в полето на вербалната комуникация ти си по-силна, а в полето на тактилната – той. Когато едно момиченце е тъжно, майка му или баща му го взима на ръце, за да го успокои. А в момента ти си тъжна, защото чувстваш, че той те лъже. И когато легнете в леглото и усетиш неговата голяма, топла и силна прегръдка, ти се успокояваш и разнежваш. Не допускай това да се случи!

 

"Да не искаш да ми кажеш, че ми нямаш доверие?" - той ти задава този въпрос, за да те накара да се почувстваш неудобно. Как може да нямаш доверие на най-близкия си човек, на половинката си, на мъжа, на когото казваш всеки ден „Обичам те“? И така изведнъж ти се чувстваш виновна, въпреки че той те лъже в очите. Това е един блестящ ход от негова страна, но ти не бива да се връзваш.

 

"Скъпа, това е важно и за двама ни" – казвай това той има предвид „Виждаш ли колко съм добър и предан!“ или поне така иска да звучи. Ти трябва едва ли не да му благодариш, че той не мисли за себе си, а за вас и вашето общо бъдеще. Глупости, глупости, глупости!

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия