Въпросите, на които мъжете НЕ отговарят честно

2016-06-08 14:58:00
Въпросите, на които мъжете НЕ отговарят честно
Снимка: iStock

Жените обичат да говорят. По много и по цял ден. Мъжете предпочитат да мълчат и да водят кратки и съдържателни разговори. И понеже представителките на нежния пол обичат да говорят, те обичат и да задават въпроси. Безброй въпроси на половинката си. Виж на кои въпроси мъжете често послъгват:

 

Къде беше? - той не иска да те лъже, но го прави, защото е нещо като условен рефлекс. Избягвай да му задаваш такива въпроси, защото това го кара да се чувства малко детенце, а ти влизаш в ролята на неговата майка. А мъжете нямат нужда от втора майка и превъплътиш ли се в тази роля, имай предвид, че е въпрос на време да се разделите и да си намери нова приятелка, която няма да му държи сметка и да се държи майчински с него.

 

Как изглеждам с тази рокля? - дори да не ти седи добре, той няма да ти го каже, за да не те обиди. Така че, ако искаш коректно мнение, по-добре попитай майка си или някоя близка приятелка, която винаги ти казва истината.

 

Как беше денят ти? - обикновено мъжете отговарят с една-единствена думичка и тя е: „Нормално“. Те не обичат да говорят за маловажни неща. Ако има нещо интересно, което иска да ти разкаже, той сам ще го направи.

 

Преча ли ти? - самият факт, че му задаваш този въпрос показва, че ти явно осъзнаваш, че му пречиш. Но го питаш, защото знаеш, че ще отрече и ще може да продължиш да му досаждаш.

 

 

За какво си мислиш в момента? - всеки мъж отговаря с „за нищо“ по простата причина, че когато му зададеш този въпрос, ти прекъсваш потока на мисълта му и той вече наистина не мисли за нищо и е напълно възможно да не помни за какво си е мислел до преди секунда.

 

Защо всъщност ме обичаш? - момичетата обожават да задават този въпрос на гаджетата си. А всъщност това е най-идиотският въпрос на света. И понеже той не иска да те нарани няма да ти отговори честно „не знам“, а ще започне да си съчинява куп красиви неща от рода на: „Защото си най-прекрасният човек, когото съм срещал“, „Защото си изключително мила и добра“, „Защото си страшно секси“ и т.н.

 

И на други момичета ли си говорил така мило? - ти какво очакваш, че досега се е държал зле с предишните си приятелки и ти си първото момиче, с което се държи добре? Може и да ти се иска, но това просто няма как да бъде истина.

 

Истината ли ми казваш? - нали не очакваш да ти отговори: „Не, миличка, всъщност аз често те лъжа“?

 

Ама ти наистина ли не забеляза? - ако въпросът ти е свързан с теб, той ще каже, че е забелязал (новата ти прическа, маникюра ти, новите ти обувки и т.н.).

 

Слушаш ли ме? - Да.

 

Знаеш ли какъв ден е днес? - освен, че ще се сети, че днес е събота, той ще започне на ум да изброява по-големите празниците. Ще се сети, че днес не е рожденият ти ден, не е Св. Валентин, не е и 8-ми март, нито пък Коледа, значи най-вероятно днес е годишнината ви.

 

Какво ще кажеш за новите ми обувки? - за него са просто чифт нови обувки, но ще каже, че са страхотни и наистина ти седят готино.

 

Как изглеждам? - ако му зададеш този въпрос, докато се е съсредоточил и прави нещо, напълно възможно е изобщо да не те погледне и въпреки това да ти каже, че изглеждаш страхотно.

 

С колко момичета си бил преди мен? - помисли си дали ти би отговорила честно на този въпрос, та искаш същото от него.

 

Не мислиш ли, че това момиче е хубаво? - дори да го мисли, няма да ти го каже. Ще си измисли няколко негатива, които да спомене, за да те убеди, че не я харесва.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия