Как да разбереш, че гаджето ти е страхотно [част първа]

2016-08-13 12:15:00
Как да разбереш, че гаджето ти е страхотно [част първа]
Снимка: Pixabay

Като си е твоето гадже не виждаш другите. Не искаш другите. И твоето си е най-якото, най-хубавото, най-готиното, всичко най. Но ето няколко отличаващи се признака, с които можем да си дадем сметка, че приятелят ни наистина е страхотен!

 

Съобразява се с теб. Вместо да ти мрънка за изборите, които правиш, роклите, които обличаш, филма, който искаш да гледаш и мнението, което имаш, той напълно приема твоето мнение. Вместо да се сърди, че няма да отидете на клуб тази вечер, приема и разбира факта, че си изморена и не искаш. Вместо да е разочарован задето не можеш да дойдеш на рождения ден на приятеля му, се съобразява с факта, че имаш работа или че сестра ти се прибира от едномесечно пътуване. Съобразява се с теб и ситуациите ти, настроенията ти, предпочитанията ти. И това е изключително важно. Човек, който маха с ръка и те кара да правиш неща, които не искаш без да зачита мнението и чувствата ти не си струва. И по никакъв начин не е страхотен.

 

Уважава те. Уважението е нещо, което уж идва във връзката по-късно. Така поне казват. Не мога да се съглася. А какво правим преди това „по-късно“ време да дойде. Не се уважаваме и си правим гадории, защото понеже още е много рано във взаимоотношенията ни можем да си го позволим. Нищо подобно. Как ще спечелиш момичето ако не го уважаваш още в началото? Кое момиче ще бъде с момче, което не проявява уважение към него? Логични въпроси и имат един отговор – никое. Някои дами си падат по „батката“, която ще плюе, но пък ще има мускули големи колкото  врата на гардероб и е също толкова кух отвътре. Но за нормалните хора, една връзка се гради на много базисни и важни неща, едно от които е уважението.

 

 

 

Независимо къде е винаги намира начин да се свърже с теб. Това е много важно тъй като показва, че си приоритет. Най-лесно би му било да ти каже, че не е намерил обхват, че батерията на телефона му е паднала, че го е изтървал през прозореца на самолета. Не че ще повярваш на подобна нелепа глупост, но определено няма да се чувстваш добре ако се сблъскаш с подобно отношение. Но ако винаги намира начин да ти се обади, макар и за малко – не искаме да бъдем нахални – или да ти пише, това е признак, че наистина е свестен. Не че обичам етикетите, но просто има неща, за които не можеш да си затвориш очите.

 

Подкрепя те. Решаваш да отидеш на еразъм или на почивка за две седмици с каравана и приятели, или просто да си направиш татуировка на мече. Няма значение от нелепата или страшна мисъл, която ти минава през ума. От неговата уста не излизат псувни, заплахи как ако го оставиш той ще те напусне или всякакви такива тъпотии. Подкрепя те. Подкрепя хрумванията и решенията ти, помага ти да ги осъществиш, често даже може и да предлага да се включи. До теб е. Вълнува се от нещата, които ти предстоят или които са се случили, съпричастен е, емпатичен. Това говори ужасно много за човек и все хубаво. В конкретния ти случай, ставайки въпрос за приятеля ти говори, че е страшен пич, който знае как да накара всичките ти приятелки да гледат с изплезени езици.

 

 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия