Как да го спечелиш [част първа]

2016-07-12 17:13:00
Как да го спечелиш [част първа]
Снимка: iStock

В обкръжението ти има някакво момче, което страшно харесваш. Изглежда добре, забавен е и много си падаш по него. Искаш да го впечатлиш, да го накараш да те забележи, но начинът, по който подхождаш трябва да е премерен.

 

В никакъв случай не бъди нахална. След скорошен разговор с представител на мъжкия пол по повод на момичетата, които правят първата стъпка разбрах, че момчетата не обичат момичета, които много се натискат. Принципно това не е нещо, което някой трябва да ти каже, за да го знаеш. Подразбира се. Така както, когато си излязла на женска вечер с приятелките си. Пиете, забавлявате се и в мига, в който се появи някакъв тип, който се опитва да те свали и не първите десет пъти, в които го отрежеш не подействат, започваш сериозно да се изнервяш. Тук е същото. Ако искаш да уловиш рибата трябва да я примамиш. Не да й се вреш в лицето, защото така ще избяга.

 

 

Под нахална разбирам и следното: не му сядай в скута, не се опитвай да проявяваш всякаква физическа близост, не му навлизай в личното пространството – физически и емоционално. Ще заприличаш на отчаяно, безмозъчно момиче, което е много зор. Предполагам, че не това е идеята ти.

 

Дай свобода на всичките си готини качества. Може би е излишно да го казвам, но може и да не е. Като за интервю за работа е – никога не лъжеш за неща, които могат да бъдат проверени. Тук е същото. Бъди забавна и умна, каквато си си, бъди толерантна, бъди мила – някои момичета смятат, че е яко да се държат грубо и надменно, но ако таргета ти е наистина готин пич няма да си падне по такава кифла, така че леко с чалгарското поведени. Но не прекалявай и не се опитвай да му показваш характеристики, които не притежаваш. Или по-точно казано, ако той си пада по математика, а ти не можеш даже да си сметнеш рестото в магазини без да броиш на пръсти, не се преструвай, че много разбираш от числа. Ако не си проличи веднага –в което се съмнявам – то в някакъв момент ще ти изиграе лоша шега. Точно като при интервю за работа. Запомни това сравнение.

 

Слушай го. Независимо дали сте в компания с много хора, или сте само двамата, несъмнено ще направиш така, че да се получи приказка между вас. Ако не умееш да изслушваш хората, това ще ти е трудно. Но ако си свикнала да бъдеш добър слушател сега е моментът да пуснеш тази позитивна черта в действие. Част от слушането е задаването на въпроси. Ето още едно сравнение, което да запомниш – като в учителската стая е. След като учителката предаде урока кара децата да задават въпроси в случай, че нещо не са разбрали. Прилагаме това и в тази ситуация – задаването на въпроси показва интерес и чуваемост. Той говори, ти слушаш. Той млъква, ти питаш. Той отговаря, ти кимаш. Той е доволен, че е привлякъл вниманието ти, ти си доволна, че той е доволен. Проста сметка.

 

Недей да псуваш много… Даже ако можеш да се сдържиш да не го правиш ще е още по-добре. Днес наистина е много модерно да хулиш всичко и всички. Счита се за „готиното нещо“ и до някъде е така. Много си тежка, когато започнеш да псуваш. Но да го правиш пред момчето, в което се опитваш да вкопчиш нокти не е много добра идея. Момчетата се отблъскват от груби момичета. Мисля, че има нещо общо с доминирането, но каквато и да е причината – бъди дама за малко. Всички обичаме да псуваме по нещата, които не ни вървят, но ако искаш да не гледа на теб като на другар каруцар, с който може да пие бира и да те блъска по гърба приятелски задръж поривите си. Ще се отплати все някога, почти обещавам. 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия