Привлекателността не е от значение

2016-08-05 15:01:00
Привлекателността не е от значение
Снимка: Pixabay

Оказва се, че стереотипът на "красивите" хора - иначе казано, моментът, в който всеки първосигнално избира и определя най-красивия човек в тълпата като достатъчно привлекателен, за да отиде и да се запознае с него, и то без да знае абсолютно нищо за него, е истински мит.

 

Днес ще видиш много хора, които просто чисто инстинктивно отиват и се запознават с най-яката мацка, с най-готиния пич, а ти вероятно си бил от другата страна, вероятно си се сдухвал заради това и ти е било тъпо. А ако ти кажа, че често връзките, които са започнати и създадени върху това, че някой е много "готин", са градени върху плаващи пясъци, които бързо поглъща всичко?

 

Проучване доказва, че връзките, в които красотата е водещ и единствен фактор, в огромен процент от случаите бързичко се развалят, защото просто красотата е преходна и има други, по-важни фактори.

 

 

Във въпросното проучване се доказва, че масово, най-сполучливите връзки и бракове, стават ясни не заради фактора "красота", който е определящ, а по-скоро на обратния принцип: хората все по-често се вглеждат в недостатъците на потенциалната половинка. След това, идва ред на равносметката - колко и какво би понесъл, би ли издържал изобщо, какво следва да се развие в бъдеще от вашата връзка. Хубавото се гради във времето, лошото се отработва и елиминира.

 

Друг интересен момент от проучването е, че се оказва, че хората не искат да споделят бъдещето си с привлекателен партньор, защото той не е достатъчно отговорен, интелигентен, широкоскроен, красноречив, искрен или още други подобни. Ще се изненадаш, но сред причините за това са различията във религиозно отношение, твърде нисък социален и финансов статут, лош характер, нездравословен начин на живот и какво ли още не.

 

За съжаление, научното обяснение на това се свързва с факта, че по време на своето еволюционно развитие, човек е свикнал във времето някак си да търси във всичко мнителния, неприятен момент, да всява несъществуващи подозрения дори в ясните чисти неща, и всичко това, само и само, за да оцелее.

 

Направи изключение - избери партньора си въз основа и на лошите, и на хубавите му качества. И заради негативите, с които си наясно, че можеш да се справиш, и заради достойнствата му. Няма да сбъркаш.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия