Няколко неща, които да не правиш, когато имаш връзка (част първа)

2016-08-07 12:12:00
Няколко неща, които да не правиш, когато имаш връзка (част първа)
Снимка: Pixabay

На всеки от нас се е случвало да има връзка, която започва много бурно и страстно, а после изведнъж се разваля поради някаква причина. И никога не може да е същото отново.

 

Премисляйки причините и последствията за краха на връзката си, ти не можеш да разбереш и да видиш какво я е засегнало, и то толкова, че да се развали напълно.

 

Така се получава, защото понякога нездравословните за връзката неща се случват без нашето знание или без нашата воля. Причинителят често дори не си ти, или поне не пряко.

 

 

Все пак, ако искаш да предотвратиш падението на следващата или настоящата си връзка, ето ти няколко неща, които да избягваш, за да я запазиш:

 

1. Недей да насилваш нещата, за да се случат по-добре.

 

Така нещата се забързват изкуствено и връзката ви губи своя блясък. За всичко, което се случва на този свят се изисква време – кога за да се развият нещата, кога за да достигнат своята пълнота.. Истината е само една – независимо дали определяш едно случващо се за добро или лошо, винаги когато то е естествено по начало, нещата биха могли да намерят решението си. Едно нещо, което ти си подложил на натиск, никога не може да се развие по естествен път, защото ти си попречил именно за това. И помни: „Бързата работа е срам за майстора.“

 

2. Не изгубвай добрата комуникация с половинката.

 

Каквото и да става, никога и за нищо на света не може и не бива да си позволяваш да стигате до лоша или никаква комуникация. Ако това се случи, значи връзката ти е обречена и е въпрос на време тя да се срине. Нещата са поправими, ако ги уловиш в началото. Не забравяй, че има причина да се нарича „половинка“ и ти да си я избрал. Значи си усетил, че можеш да разчиташ на нея, че тя те допълва – че можеш да бъдеш себе си и да намериш разбиране. Точно това е и причината да пазиш здравата комуникация, която имате. Намери начин да успееш да изразиш себе си и да изслушаш любимото същество.

 

3. Не крий от половинката.

 

Не е окей да имате тайни помежду си. За какво изобщо сте заедно в такъв случай? Ако искаш да лъжеш, ти можеш да лъжеш всеки. И тайните си можеш да пазиш от всеки. Какво тогава прави половинката ти по-специална от другите, ако ти я третираш сякаш е просто някой от всички останали? Не е честно, нито справедливо, а по-лошото е, че се вижда доста лесно и половинката ти бързо ще се усети. Дискомфортът, който ще изпита е наистина неприятен, затова не ѝ го причинявай.

 

4. Не спирайте да се обичате.

 

Ако вече не се обичате, нямате работа заедно. Ако не отговаряте на нуждите си, значи с някой друг и двамата бихте се чувствали по-добре. Защо да се мъчите, ако не се обичате? Света е пълен с хора, кой от кого по-различни, просто избери: или наистина държиш на любимото същество, или просто то не е твоето любимо същество наистина.

 

Втора част очаквай тук, съвсем скоро.

Автор: Станита Пехливанова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия