Не си сигурна в чувствата си?

2016-07-28 20:38:00
Не си сигурна в чувствата си?
Снимка: Pixabay

Независимо колко обичаш някого все така се случва, че имаш съмнения. Дали те идват от теб или са в отговор на неговото отношение е доста трудно да разбереш. При всички положения резултатът е един и също – не си сигурна. В чувствата си, в неговите чувства, във вас като цяло.

 

От къде идва това. И аз не знам от къде идва. Знам, че трябва да помислиш внимателно. Жената е много хормонално същество. Така че си помисли дали мрачните ти мисли не са резултат от наближаващия ти менструален цикъл. Или просто времето днес е лошо и по тази причина в душата ти също вали. Трябва да раздробиш на малки части чувствата си и да разбереш със сигурност дали наистина вече не си сигурна, или просто е лош ден.

 

Ако лошия ден се превърне в лоша седмица, която после стане лош месец, говорете. Липсата на комуникация е същата причина, поради която много двойки не са доволни от секса. Трябва да говорите. Да си говорите. Ако имаш някакво вътрешно притеснение относно половинката си, но не можеш да определиш точно какво е, значи нещата наистина сериозно куцат. Защо? Защото, когато можеш да посочиш от къде идва съмнението ти и защо го има, можеш да работиш върху този конкретен казус и да го промениш. Когато нямаш идея защо се чувстваш така значи е сериозно. Като при влюбването. Никой не може да обясни защо всъщност е влюбен. В какво. Можем романтично да изредим защо обичаме някой, но дори и тогава – то е чувство. Ако можеш да сочиш какво ти харесва и какво не, то в мига, в който това нещо се промени и чувството ще се промени.

 

 

Знай, че понякога много интерпретираш и взимаш решения въз основа на това, което ти си разбрала.  Нещо, което ти е казал или направил, или просто с жест ти е обявил нещо. Или ти само така си мислиш. Неувереността, която често си е вродена у жените може да изиграе лоша шега, когато тръгне да анализира и интерпретира. Недей да го правиш. Мъжете са много по-просто устроени от нас. Казват, каквото имат да казват и си го казват цялото. Рядко увъртат. И понеже са идиоти и не знаят, че понякога с думите си те разстройват много, изобщо не намекват. Или поне не винаги. Така че не влагай много мисъл в нещо, в което и той самият не е вложил.

 

Той също може да има лош ден. Или седмица. Ако връзката ви е сериозна, не избързвай със заключенията. Ако твоите съмнения идват наистина от неговото поведение, опитай се да разбереш на какво се дължи това държание. Може да има проблеми със семейството или ученето, или работата. Може да има здравословен проблем, за който не иска да ти казва или дори да го е страх от това, че ще ходи на зъболекар след три дена. Не отсъждай преди да знаеш всички факти. Притисната от собствените си чувства и от тези, които смяташ, че той изпитва, можеш да направиш страхотна грешка, просто защото не си изчакала и не си поговорила с него.

 

Но ако си сигурна в съмненията си (какъв парадокс…) и вече не се чувстваш обичана, тръгни си. Ако не можеш да отнесеш никое от горните неща към казуса си и се чувстваш по-малко обичана и така сякаш приятелят ти вече не иска да е с теб, тогава зарежи. Не звучи лесно и със сигурност не е лесно да се направи, но единственото по-ужасно от това да се разделиш с някой, когото обичаш е да стоиш с него, когато знаеш, че той не те обича. Не си причинявай подобно нещо. Не те ли обича вече, няма да те заобича и след седмица. Или месец. Е, случат се и чудеса, но няма нужда да ги чакаш, докато се мъчиш всеки ден да извикаш любовта на човек, който може би вече не те обича.

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия