5 признака, че не те обича вече

2016-06-22 18:25:00
5 признака, че не те обича вече
Снимка: Pixabay

Всички искаме да вярваме, че любовта трае вечно. Ако не вечно, то поне достатъчно дълго. Затова предвидливо си затваряме очите, когато усетим, че нещата тръгват надолу. И даже не го правим толкова съзнателно. Инстинктивно реагираме, като игнорираме очевидните признаци и предпазваме съществуването си с лъжливи сигнали. Е, ето няколко по-малко лъжливи сигнала.

 

Когато спре да те слуша  и нещата, които преди си му говорила и са му били интересни, вече нямат същия пламък за него, значи, че му е писнало. Писнало да слуша, да внимава и да участва в разговора. Когато на някой му омръзне да участва в разговор, значи че той не вижда нищо интересно в него, нищо, което си струва обсъждането. Този тип безразличие е един от първите признаци.

 

 

Спира да ти прави комплименти. Не просто че вече не забелязва колко си се издокарала тази вечер за него, ами дори когато му го покажеш недвусмислено не ти обръща никакво внимание. Не казвам, че всеки мъж трябва да обяснява на жена си колко е красива и прекрасна всеки час от всеки ден. Но когато той спре да те гледа с желание и отношение, тогава вече знаеш, че нещо сериозно куца.

 

Забравя. Поканила си го на рождения ден на баща си или си го предупредила, че днес ще спиш при най-добрата си приятелка и няма да можеш да излезеш с него. И той не помни. В някои случаи той не помни, защото има много други неща на главата, защото е бил напушен, когато си му казала или просто защото притежава къса памет. Но ако нито едно от тези три неща не може да отнесеш към партньора си, то значи не помни, просто защото пет пари не дава. Не го интересува ежедневието, точно както не го интересуваш и ти. Звучи грубо, но по-добре е група истината, отколкото красива лъжа. Или поне така съм чувала…

 

Сексът не е същия. Никога не съм одобрявала физическата интимност да е главна ценност в една връзка. Но никой не може да отрече, че сексът не е никак малка част от взаимоотношенията между двама души. Желанието и страстта вървят ръката за ръка. Когато усещаше, че докато го правите той сякаш не е с теб, че вече не те докосва по същия начин, самия секс е някак сух и безличен, тогава не можеш да игнорираш случващото се. Ако интимността между вас винаги е била изпепеляваща, бързо ще разбереш, когато тя вече почне да гасне.

 

Приятелите му странят от теб. Това важи не винаги и не за всички. Но го слагам като отметка, защото твоите приятели винаги ще подкрепят теб, така както неговите – него. Ако той вече не те обича така силно, както преди, можеш да бъдеш почти сто процента сигурна, че неговите приятели вече са наясно с това. По дефолт много от твоите другари не харесват гаджето ти по същия начин, по който неговите не харесват теб. Отново –  това не винаги е така, но в случаите, когато е, приятелите му са повече от облекчени, че вече не трябва да се преструват, че си забавна и приятна. Когато все пак те харесват, се чувстват гузни да стоят в присъствието ти, знаейки, че скоро самата ти няма да проявяваш желание да стоиш в тяхна компания. Защото гаджето ще те зареже и после ще ти липсва, и някакви такива неща.

 

Все пак не избързвай със заключения. В много случаи просто има лош ден или лоша седмица, или лош месец… Ако проявяваш съмнения, бягай да говориш с него. Такива неща винаги е добре да се знаят по-отрано. Не съм сигурна защо, но е като с болките. Ако нещо ти има, тичаш на лекар. Профилактично и за да избегнеш по-сериозни проблеми. С връзките е същото.

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия