Първият път

2016-06-14 18:00:00
Първият път
Снимка: pixabay.com

Първия път е непредсказуемо явление. Може да те боли, но може и да не те боли. Може да има кръвотечение, но може и да няма. Може да е изключително приятно, а може мисълта за изживяното да те кара да правиш гримаси по-късно. Всичко е възможно. И понеже не знаеш какво може да се случи има начини, по които поне малко да се подсигуриш, че няма да е тотално фиаско.

 

Недей очаква твърде много. Сексът в цялост не е като по филмите. Първият път в частност – също. Много неща се объркват, светлината не е толкова перфектна – в повечето случаи или се вижда прекалено много или недостатъчно – и приятелят ти не е толкова опитен. Много е вероятно да не получиш този перфектен първи път, който си гледала по филмите. Грозната истина е, че в реалния живот той е доста по-мърляв и доста по-неспонтанен.

 

 

По този повод – знай кога ще се случи. Разбираемо да искаш първия ти път да бъде вълшебен и спонтанен, но когато го очакваш имаш време да се подготвиш. Да поговориш с приятелките си, да ги попиташ какво можеш да очакваш, какво да правиш. Да подготвиш и тялото си. С всичките необходими козметични процеси, през които, ако решиш, е хубаво да минеш.

 

Поговори с приятеля си за това, което ще се случи. Както споменах вече, приятелят ти може да не е особено опитен с момичета, които не са имали интимна връзка до сега. Това не е пречка, но изисква да си поприказвате преди основната част. Той сам ще разбере, че се притесняваш, но няма нужда да се въздържаш да му кажеш и сама. Сподели истинските си притеснения и го остави да те успокои. Не може да ти обещае нищо, но може да те отпусне максимално. Това ще стане само ако си вярвате, ако държите един на друг и ако сте внимателни.

 

Бавно. Всичко трябва да става бавно. Не избързвай, не го пришпорвай и не му позволявай той да те притиска. В разгара на самия процес не се притеснявай да му кажеш, че те боли или, че искаш да спре. Имаш правото да оттеглиш първия си път толкова пъти, колкото считаш, че са ти необходими. Ако не се чувстваш готова – не го правиш.

 

Наистина се отпусни. Ако с твоя приятел сте толкова близки и влюбени, че си готова да му се отдадеш изцяло, значи наистина можеш да му имаш доверие. Истината е, че първия път може да бъде голям купон, независимо от болката или кървенето, или това колко неловко се чувстваш. За него е също толкова вълнуващо, колкото и за теб. Това трябва да ти даде увереността, че можеш да бъдеш себе си и да не се стягаш прекалено много.

 

Въпреки всичко, колкото и да си налагаш да се отпуснеш, най-вероятно няма да успееш. Това също е нормално и в ход на събитията ще се промени. Ако не нещата не се получават веднага спрете. Разкажете си нещо забавно, посмейте се малко и после пробвайте пак. Имате цялото време на света, за да му хванете цаката така, че да ви бъде приятно и на двамата. Ако стане гаф – гафът може да е от всякакво естество – не се сдухвайте. Опитайте се да го погледнете от смешната страна. Ако възникне проблем и вие му се отдадете ще провалите цялата си вечер и после наистина ще правите гримаси при спомена.

 

Пийнете малко, хапнете вкусна храна и се залавяйте за работа. Не се ли получи – и утрешния ден е ден. 

Автор: Моника Цветкова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
kalashnikat4
преди 7 години

of de da beshe tolkova lesno samoche ne e


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия