Няколко факта за първия път

2012-06-28 13:32:00
Няколко факта за първия път
Снимка: sxc.hu

Правенето на секс за пръв път е важен момент, както за момчетата, така и за момичетата. Но понеже девойките като цяло са по-чувствителни личности, сякаш те му отдават по-голямо внимание и го изживяват по-силно. Вижте какво може да ви се случи, когато правите секс за пръв път:

 

1. Момичето може да забременее. Съжалявам, че започвам с едно от най-плашещите неща за всеки тийнейджър, но е факт. Това, че досега девойката е била девствена, не означава, че е защитена от нежелана бременност. За да не се стига до там или до заразяване от болест, предавана по полов път, използвайте презервативи.

 

2. Възможно е да се „сдухате“. Когато човек прави нещо за пръв, напълно нормално е да се притеснява. Но когато човек е притеснен, той прави грешки. Затова намерете начин да се отпуснете и да изживеете този специален момент на спокойствие. Не се притеснявайте, че ще сбъркате някъде, че ще изглеждате смешно и т.н. Все пак сте с човека, когото обичате, точно пред него ли трябва да се срамувате от тялото и поведението си в леглото ?

 

 

3. Тялото ви може да ви откаже. Дори да искате да правите секс, дори да чувствате възбуда, напълно възможно е тялото да има друго мнение по въпроса – момичето да не се овлажни, а на момчето да не му стане. Не се притеснявайте, това се случва често при неопитните. По-добре приемете случилото се и опитайте някой друг път.

 

4. Може да си лепнете някоя болест. Ако единият от партньорите не е девствен, възможно е другият да се зарази. А дори да е девствен, той може да има други болести, които също се предават по полов път – гъбички, СПИН и т.н.

 

5. Имате право да промените решението си. Не се притеснявайте да се откажете. Все пак първият път е наистина важен момент, особено за момичетата. Ако почувствате известно колебание или се изплашите, директно откажете на партньора си да продължите. Все пак ще е глупаво да го направите, само защото сте обещали и после горчиво да съжалявате. Няма връщане назад, що се отнася за първия път.

 

6. Възможно е да се чувствате странно. При момичетата е напълно възможно да се появи болка и кръв по време на първия път, при момчетата нещата седят малко по-различно. Те също може да изпитат болка, но по-скоро ще се чувстват странно от случващото се. Ако и на двамата им е за пръв път, нормално е да се притесняват.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
ShinySmile
преди 11 години

"при момчетата нещата седят малко по-различно. Те също може да изпитат болка" - лол, това не го знаех. :о


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия