Да дадеш ли втори шанс на бившето си гадже?

2016-04-06 15:15:00
Да дадеш ли втори шанс на бившето си гадже?
Снимка: iStock

Хората обикновено съветват да не се гледа назад в миналото, но когато става дума за въпрос, нещата не могат да бъдат така категорични. Всички любовни истории на пръв поглед се различават, но винаги са едни и същи, защото колкото и да сме различни хората, ние изпитвате едни и същи чувства.

 

Виж кои са въпросите, които си задават доста момчета и момичета:

 

Да му простя ли изневяра? - има доста мъже и жени, които са наясно с изневерите на половинката си, но си затварят очи, само и само да останат заедно. Има и такива, които не могат да простят изневяра и прекратяват връзката си на момента.

Истината е, че изневярата не е еднократен или многократен физически акт, а черта на характера, т.е има хора, които са склонни да изневеряват и други, които никога не биха го направили.

Да речем, че ти си решил да простиш на гаджето си и да продължите напред. Но наистина ще успееш ли да простиш? След изневяра обикновено хората, които са дали втори шанс, стават по-нервни и мнителни.

Често проверяват гаджето си и при всеки спор не пропускат да споменат, че са дали втори шанс и това трябва да се отбележи. Често изневярата е признак, че нещо в тази връзка не е наред, нещо липсва. Но има и мъже и жени, които нямат достатъчно самочувствие и имат нужда от време на време да изневеряват, за да доказват на себе си, че още ги бива.

Преди да дадеш втори шанс на гаджето си, помисли хубаво защо се е стигнало до изневяра и дали може да имаш доверие на този човек в бъдеще.

 

 

Да се съберем ли, ако не съм сигурен в чувствата си? - няма смисъл да се събираш с бившето си гадже, ако чувствата са си отишли. В началото ще се чувстваш добре в тази връзка, но след няколко седмици отново ще изпаднеш в апатично състояние – няма да се интересуваш къде е, какво прави, дали е ОК, дали е щастлив и т.н. Когато ти звънне, няма да се вълнуваш, ще ти е все едно дали се виждате или не и когато сте заедно, ще се държите като приятели. Такава връзка само ще обрече и двама ви на страдание и ще загуби времето ви. Щом веднъж чувствата са изчезнали, те няма да се възродят отново. По-добре запази хубав спомен за връзката си, отколкото да я съсипваш.

 

Има ли шанс този път да бъде по-хубаво? - докато сте били заедно той се е държал перфектно с теб – не те е лъгал, не се е държал грубо, не те е игнорирал и е уважавал твоите чувства и желания. С течение на времето обаче вие сте се отдалечили един от друг и връзката ви просто не е вървяла. Разделили сте се, може би малко прибързано, но ето, че към днешна дата и двамата искате да си дадете втори шанс. Ако няма нещо, с което да те е наранил, заслужава си да рискуваш. Не е нужно нещата помежду ви да се случват от раз, може да започнете със срещи 1-2 пъти седмично и се сближавайте отново бавно и полека.

 

Възможно ли е просто да е бил правилният човек, но в грешното време? - напълно възможно да е да си пасвате, но просто да сте се срещнали прекалено рано. За съжаление, любовта не е достатъчна за развитието на която и да е връзка. Може да са ви разделяли хиляди километри разстояние или да сте били прекалено млади за сериозни взаимоотношения. Причините да се разминете могат да бъдат най-различни. След време обаче може да погледнете по друг начин един на друг и връзката ви да бъде по-хубава и здрава от преди. Ако си мислиш, че сте в такава ситуация, заслужава си да си дадете втори шанс.

 

Може би вече знаем какво искаме? - преди да дадеш втори шанс на гаджето си, добре е да знаеш, че подновяването на връзката ви може да ти донесе както страст, така и големи разочарования. Ако си от хората, които трудно преживяват разделите, по-добре не се връщай към миналото, защото повторната раздяла може да те направи по-тъжен, разсеян и апатично настроен отпреди. Ако обаче умееш да балансираш и да подреждаш нещата в живота по степен важност и не би се повлиял от повторна раздяла, опитай късмета си и дай втори шанс на връзката ви.

 

Да му вярвам ли, че се е променил? - със сигурност си чувал поговорката „Вълкът козината си мени, но нрава – не“. Да, хората се променят, но обикновено те променят черти от характера си и не се променят изцяло. Така че шансът той отново да те дразни както преди, не е никак малък. За да разбереш дали той наистина е успял да се промени за времето, когато сте били разделени, вгледай се внимателно в него и се опитай да прозреш отвъд думите му.

 

Любовта е нещо много красиво, но и нещо много трудно. При нея няма съдебна зала, където да се решават нещата. Много е важно да слушаш разума си, но обръщай внимание и на това, което ти казва сърцето. То почти никога не лъже. Ако усещаш, че трябва дадеш втори шанс – дай, ако мислиш, че е по-добре да продължиш напред – продължи с гордо вдигната глава и без да се притесняваш, че си направил грешка.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Desi=sladkata
преди 8 години

Аз вярвам във вторият шанс. Всеки го заслужава. :-* <3


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия