Предимствата да имаш връзка с чужденец

2016-04-01 11:58:00
Предимствата да имаш връзка с чужденец
Снимка: iStock

Понякога връзките са нещо доста сложно, а се усложняват допълнително, когато са между двама души от различни държави. Връзката с чужденец определено е вълнуваща и различна, но си има и своите недостатъци. Хората от различна културна среда имат доста различия помежду си като ценности, навици, убеждения и т.н. Това обаче не бива да те спира да имаш връзка с човек от друга държава, защото това ще доведе до някои положителни промени у теб:

 

Ще пътуваш често – ако не живеете в една държава, ще ти се наложи от време на време да ходиш на гости на гаджето си. И това е супер, защото ще пътуваш често и ще спиш за без пари при него. В същото време ще имаш възможност да опознаеш града, забележителностите и да се запознаеш с нови и готини хора. В началото ще чувстваш неговия град като чужд, но с течение на времето ще започнеш да се чувстваш като местен, а не като турист.

 

 

Ще станеш по-толерантен – хората, които общуват редовно с чужденци, имат по-широк мироглед от тези, които общуват основно с хора от тяхната държава. Връзката с чужденец ще те научи на търпение, разбиране, съпричастност и компромиси.

 

Ще се запознаеш с нова кухня – ако обичаш храната, то определено ще си доволен, че ще научиш нови рецепти от гаджето си, които ще може да си правиш у дома от време на време. Ако кухнята е от нетрадиционните, в началото може да са ти странни ястията, но след време ще свикнеш и ще ги обикнеш.

 

Детето ви ще знае два езика – рано е да се говори за деца, но ако си от хората, които гледат далеч в бъдещето, това определено ще бъде плюс за наследника ви. Хубаво е, детето ще може да говори свободно два езика, защото това ще му помогне и в бъдеще, когато трябва да научава нови езици. Доказано е, че децата на родители от различни държави научават нови езици сравнително по-лесно от тези, при които майката и бащата говорят един и същи език.

 

Ще разбереш, че хората си приличат доста – хората, които имат кратък допир до нова култура, обикновено остават с грешни впечатления за нея. При теб обаче ситуацията е различна, защото човекът, когото обичаш, е от друга култура. С течение на времето ще се убедиш, че моралът и културните различия нямат нищо общо помежду си. Ти и гаджето ти със сигурност имате доста общи черти и интереси, еднакви ценности и т.н., нищо, че сте родени в различни държави. Всъщност начинът на мислене зависи повече от възпитанието, образованието и характера, а не от расата, религията е народността.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия