Как да поддържаш връзка от разстояние? Трудно, но възможно!

2013-07-30 12:32:00
Как да поддържаш връзка от разстояние? Трудно, но възможно!
Снимка: Dreamstime

Много двойки се запознават през лятото, докато са на море/екскурзия, завързват връзка и после ... всеки се прибира в родния си град. Когато момчето и момичето са от една държава – връзката от разстояние не е чак толкова трудна, но нещата определено се усложняват, когато влюбените са разделени от хиляди километри.

 

Факт е, че най-хубаво е, когато човек има възможност да звънне на любимия си човек и да го види в рамките на деня. Защото колкото по-малко време прекарват двама души, толкова по-малко спомени създават заедно. А връзката се крепи на любов, доверие, уважение и общи спомени.

 

Но ако наистина се обичате, ако наистина смятате, че човекът, с когото сте се запознали, човекът, който живее далеч от вас, е вашата половинка, положете усилия и направете всичко възможно, за да запазите близостта помежду си и да преодолеете разстоянието, което ви дели.

 

 

Как да се случи това?

 

Не спирайте да си говорите – разговорите са тези, които ви дават възможност да научите повече за половинката си. Питайте я/го как е минал денят й/му, след това разкажете за своя. Споделете нещо, което ви вълнува или притеснява. Поискайте съвет от любимия си човек, предложете му/й подкрепата си, ако има нужда от нея. Просто говорете. Здравите връзки са основани на часове, прекарани в разговори.

 

Виждайте се, когато е възможно – старайте се да се виждате поне веднъж месечно. Може да отидете някъде на почивка заедно, а може и да си отидете на гости. И двата варианта си имат своите положителни и отрицателни страни. При първия определено ще си починете и ще си разнообразите ежедневието, а при втория ще бъдете част от живота му/й, ще видите как живее, докато сте разделени и т.н.

 

Пращайте си снимки – в днешно време това става с лекота – правиш си снимка с модерния мобилен телефон, влизаш в интернет и я изпращаш на любимия/любимата. По този начин споделяш емоциите, които изпитват в момента, а и той/тя вижда къде точно си, как изглеждаш и това му/й харесва, защото така се чувства част от ежедневието ти.

 

Гледайте се – старайте се да намирате поне веднъж дневно 5-10 минутки, за да може да се видите на живо. Ако нямате смартфон, това най-лесно ще дава вечерно време, когато и двамата сте си у дома, но ако сте с модерните телефони, видео чатът може да се осъществи по всяко време. Важно е да се виждате редовно, макар и online, защото по този начин поддържате връзката си.

 

Радвай се на свободното си време – вместо да се ядосваш, че не може да сте заедно всеки ден, наслаждавай се на времето, което може да прекарваш със семейството и приятелите си. Колкото по- щастлив/а си, толкова по-добре ще изглеждаш. Не се притеснявай, че гаджето ти ще се ядосва, че се чувстваш добре и без него/нея. Ако има истински чувства към теб, няма да ти се нервира за глупости.

 

Снимка: Dreamstime


Не ревнувай – няма смисъл да го/я ревнуваш, без значение дали живеете в един град или в различни държави. И в двата случая е загуба на време и признак на ниско самочувствие. Ако искаш да си с този човек, трябва да му имаш доверие. Когато живеете далеч един от друг, много лесно може да се лъжете. Но нали не това е целта на една връзка? Вместо да се вкарваш в излишни филми и да се ядосваш, че има хора, които знаят повече за ежедневието му/й от теб, радвай се всеки път, когато чуеш нещо ново за него/нея.

 

Връзките от разстояние определено не се поддържат лесно, но когато човек е влюбен, няма невъзможни неща. Ако усещаш, че това е твоята половинка, положи усилия да го/я задържиш до себе си. Ще ти бъде трудно, но най-вероятно си заслужава.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Sweetiie
преди 10 години

няма невъзможни неща.

Renesme Cullen
преди 10 години

Де да беше толкоз лесно.....


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия