Трудно ли се поддържа връзка от разстояние?

2012-04-03 10:18:00
Трудно ли се поддържа връзка от разстояние?
Човек трябва да се бори за любовта на живота си, независимо колко е трудно. Снимка: sxc.hu

В днешно време младите хора често пътуват извън родината си и се запознават постоянно с нови и нови хора от други страни. Те нямат проблем с езиковата бариера, понеже почти няма тийнейджър, който да не знае английски. А и комуникациите са толкова напреднали, че приятелството може да се поддържа, дори когато приятелите се приберат по родните си места. Често обаче се случва, освен приятелство, да се зароди и любов.

 

Намирането на идеалната половинка е наистина трудна задача. Затова, когато човек намери идеалния партньор, той прави всичко възможно, за да го задържи. Но е доста по-трудно да поддържаш връзка от разстояние, отколкото такава, при която имаш възможност да бъдеш с любимия човек всеки ден. И все пак любовта не пита.

 

Вижте няколко съвета как да поддържате искрата помежду ви, въпреки разстоянието, което ви дели:

 

Старайте са да правите някои неща заедно

 

Това, че не живеете в един град, изобщо не означава, че не може да имате съвместни планове и да прекарвате времето си заедно. Как ще стане? Когато човек има желание, ще намери начин. Прочетете една и съща книга, това ще ви сближи, защото ще знаете, че партньорът ви съпреживява същата история и после ще може да коментирате по-интересните моменти. Доста двойки гледат филм заедно. Сигурно ви звучи глупаво, но това наистина им се отразява добре. Разбират се за конкретен час, пускат си камерите, за да може да се виждат от време на време и си пускат филма. Да, определено е по-приятно в такъв момент да си в прегръдките на любимия човек, но понякога трябва да се задоволяваме с това, което може да си позволим.

 

 

Поддържайте връзката си

 

В днешно време да поддържаш връзка в друга държава е значително по-евтино от преди. Има skype, Facebook и други възможности за редовна и пълноценна комуникация. А ако искате да се свързвате с приятеля/приятелката си постоянно, то сменете тарифния план на GSM-а си. Всеки мобилен оператор ще ви предложи разумни цени, които няма да тежат особено на вашия бюджет.

 

Планирайте бъдещето си

 

Когато човек мечтае, животът му не му изглежда чак толкова труден. Планирайте ваканциите си, говорете си кога и къде ще се видите, кога ще бъдете и двамата в skype, за да си поприказвате директно и т.н. Преди лягане помечтайте за моментите, когато ще го/я видите и ще го/я прегърнете с всичка сила. Това ще ви дава сила де продължавате да водите такава трудна връзка, защото знаете колко сладък е моментът, когато го/я зърнете за пръв път от седмици/месеци.

 

Имайте си доверие

 

Колкото и да се обичате, връзката ви няма да просъществува дълго, ако си нямате доверие. Все пак живеете далеч един от друг и няма как да знаете какво прави във всеки един момент и с кого си прекарва свободното време. Да, той/тя ще ви споделя, но трябва да му се доверите, че е искрен/а с вас и не ви спестява нищо. На никой човек на му е приятно постоянно да е под прицел и постоянно да слуша нападки от любимия си човек, че го лъже, че му изневерява и т.н. Ако наистина мислите, че вашето гадже не е искрен с вас, то защо сте с него?

 

Правете си изненади

 

Когато човек е на крилете на любовта, вдъхновението му идва много по-лесно. Зарадвайте любимия си човек, като му правите дребни, но неочаквани подаръци. Изпратете му писмо (не е-mail, а писмо в пощенски плик), направете колаж с ваши снимки и му го сложете на стената във Facebook, подарете й букет по куриер или изпратете храна в дома му/й, като преди това платите сумата по интернет и т.н.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия