Мастурбацията премахва депресията

2016-02-25 18:31:00
Мастурбацията премахва депресията
Снимка: freedigitalphotos.net

Мастурбацията решава временно въпроса със сексуалната нужда, но все пак остава известна неудовлетвореност. Но все пак значително количество от жените и мъжете мастурбират дори когато имат сериозен партньор до себе си.

 

 

Според изследвания самозадоволяването помага за преборване с изневерите и депресията, подмладява кожата и качва самочувствието. То може да се практикува и от жените, и от мъжете, като сексолозите смятат, че е много здравословно. Например мастурбацията при мъжете сваля натрупаното напрежение от деня, което ако не се освобождава, често води до агресивни прояви от страна на силния пол. Наред с това мъжете имат истинска физическа необходимост от нея. Техните полови органи произвеждат и съхраняват сперма, която след няколко дни тялото им иска да освободи, за да направи място на новите сперматозоиди. Но ако това не се случва, понякога могат да се получат редица физиологични проблеми и би могло да доведе и до начални стадии на депресия. Мастурбацията подмладява жените и ги изважда от нервните им кризи. Все пак за първи път лекари измислят вибратора, за да лекуват истерии на дами, които не правят секс.

 

По тази причина специалистите съветват както жените, така на мъжете да развихрят въображението си и да се опитат по различни начини да стигнат до самостоятелен оргазъм. На първо място еротиката и свършването чрез мастурбацията започва с правилната нагласа и представа, която идва от мозъка. Мъжете могат да го правят в банята или докато гледат порно. Жените поне в това отношение имат повече възможности, тъй като могат да стимулират интимните си части по повече различни начини (но при тях психически е много трудно да си го позволят, за тях е по-необикновено, тъй като някои влизат в рамката на твърдението, че мастурбацията е по-характерна за мъжете). Сексолозите съветват дамите да избягват да мастурбират по един и същи начин, защото след това ще могат да достигнат до пълно удоволствие само с една сексуална поза. Ако тялото ти започне да изпитва удоволствие от по-широк спектър стимулации, сексуалните ти контакти ще станат много по-пълноценни и игриви.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия