Остарелите клишета в любовта, които днес не са истина [част първа]

2016-01-29 12:11:00
Остарелите клишета в любовта, които днес не са истина [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Преди в любовта и отношенията между мъж и жена е имало строги правила и един модел на поведение. Жената например не е имала толкова свободна позиция и мъжът се е смятал за неин господар едва ли не. Ето някои от остарелите клишета и модели на поведение в любовта, които днес са се променили.

 

Жените са се омъжвали млади. Навярно баба ти на 16 вече е мислила за брак, а на 18 е родила. По онова време се е мислело, че не се ли сдобиеш с мъж горе-долу на тази възраст, си дефектна или ще останеш стара мома. А в днешно време ако си неомъжена и си над 30 дори, на никой няма да му направи впечатление. Според скорошно изследване, мозъкът не достигал пълната си зрялост до 26-годишна възраст. Пък и е много по-добре да се наживееш, да опиташ всичко от живота, да почувстваш, че си готова за брак и тогава да мислиш и за деца. Това ограничава и възможността за разводи.

 

 

Жените са домакини, а мъжете работят. На жените се е гледало като слугини и единственото им задължение е било да се грижат да мъжа си, децата и трапезата. Това е губело идентичността им. Затова днешните жени, които са не само съпруги и домакини, ами се занимават с работата, хобитата и интересите си са много по-интересни, търсени, уважавани и ценени от мъжете.

 

Времето насаме и секса не са били приоритет за жените. Преди време, когато двойките не са излизали почти никъде, освен на гости у съседи/роднини, жената е била по-скоро придружител на съпруга и е трябвало да се отнася с огромно уважение към него. Било е прието, че сексът е бил необходим само на мъжа, а жената е била длъжна да изпълнява желанията му. Дори не се е знаело, че тя също изпитва удоволствие от половия акт. Съвременните партньори пък отлично осъзнават важността на времето насаме – вечери, излизания, секс за взаимна наслада. Даже в днешно време повече жените напират за секс. Всички осъзнават колко важни са тези фактори за изграждането и запазването на едни пълноценни отношения.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия