Няколко доказани начина да крепиш връзката си

2016-09-11 10:46:00
Няколко доказани начина да крепиш връзката си
Снимка: freedigitalphotos.net

Много е трудно, дори за хората, които се обичат истински, да крепят връзката си. За да се случи това понякога са нужни компромиси и търпение. Ето няколко доказани от учени начина, които помагат за запазването на отношенията ви.

 

Връзките, започнали в интернет се оказват по-дълготрайни. Списанието на Националната академия на науките на Франция публикува изследване, според което двойките, конто са се срещнали в някой сайт са по-щастливи и се разделят по-малко в сравнение с тези, които са се запознали по друг начин. Най-вероятно това се дължи на факта, че хората са си били по-интересни. Писали са си дълго време и за да се навият да се срещнат, са о открили, че наистина имат много общо. В последствие по този начин се създава по-здрава връзка.

 

 

Избягвай да прекарваш времето си в интернет, след като си срещнал/а половинката си. След като вече си открил/а човекът за теб в интернет, избягвай да прекарваш много време из социалните мрежи. Проучване доказва, че прекаленото висене в социалните мрежи поражда неудовлетворение у партньора и води до по-висок процент на разделите. Отделяй време на половинката си и живейте в реалния свят. Така връзката ви ще бъде по-хармонична. Също така, прекарвайки много време във Фейсбук например, твърде възможно е да започнеш да си пишеш с някой и да се получи някаква закачка. От друга страна погледнато пък това е изпитание, за да разбереш дали наистина държиш на човека до себе си.

 

Гледайте филми заедно. Колкото повече моменти от ежедневието си прекарване заедно, толкова повече заздравявате връзката си. Да прекарвате приятни моменти като гледате филм е много благоприятно за двойката. Според американско изследване двойките, които често гледат филми заедно, и които ги обсъждат после, се разделят два пъти по-рядко от другите. Дискусията относно сантименталните отношения на героите от филма подтиква към размисъл за собствената връзка и отношения и позволявала да се говори по-открито за тях. Това е чудесен начин да се подхванат някои теми от вашите взаимоотношения и да се изяснят, ако все още не са.

 

Споделянето на общи интереси. Важно е да прекарвате време заедно, но най-добре е да го правите, като вършите дейност, която много харесвате и двамата. Щастието е пълно, когато сте заедно, споделяйки страстта си с любимия човек.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия