Сериозна връзка [част втора]

2016-01-21 18:33:00
Сериозна връзка [част втора]
Снимка: freedigitalphotos.net

Идва време, когато еднократните флиртове и секс ти омръзват. Започваш да чувстваш нужда от интимност. Това е съвсем нормално. Всеки иска да обича и да бъде обичан. Тези нужди обаче се проявяват при различните хора на различна възраст. Да намериш човек, за когото да бъдеш единствен  не е никак лесно. Всъщност не трябва да го търсиш, той сам ще те намери. Неприятното обаче е, че във всяка връзка има стратегия и мислене, не само емоции и секс. Това е така вероятно, защото хората са били наранявани и не искат да им се случи същото отново. Затова предпочитат да бъдат по-внимателни. А човешките взаимоотношения са много сложни. Ето няколко съвета, които ще ти бъдат полезни ако си решил/а, че искаш да минеш към етапа на сериозните връзки.

 

Изгради връзката си. За жалост една връзка не се гради сама и не всичко идва от само себе си. Не е достатъчно да знаеш, че обичаш и теб те обичат. Трябват действия и доказателства за близостта. Те вече идват от само себе си. Ако не изпитвате и двамата нуждата да бъдете през повечето време заедно, значи най-вероятно не сте за сериозна връзка. Ако си мислиш, че това, което получаваш сега може да ти бъде дадено и от друг, явно повече ти харесва идеята за сериозни взаимоотношения, а не изпитваш истински силни чувства към дадения човек.

 

 

Периодично проверявай дали и двамата сте на една вълна. Ако сте заедно от доста дълго време, плановете най-вероятно се променят. Възможно е и двамата да искате да тръгнете в различна посока. За да не се получават такива недоразумения, говорете от време на време дали все още искате да вървите заедно в една посока и каква е тя.

 

Секс. Прекрасно е ако се радвате на добър секс. Но сексът е лесен, а интимността – трудна. Тя изисква честност, откритост, себеразкритие, доверие. Това прави връзката сериозна.

 

Връзките не вървят винаги нагоре. Във всички отношения има върхове и спадове (понякога доста сериозни). Тръгнете ли надолу, въобще не означава, че всичко е свършило и този човек не е за теб. Но задължително тогава трябва да говориш с половинката си. Това, което отдалечава хората е мълчанието. А успеете ли да се справите с тези трудни периоди, връзката ви става много по-стабилна.

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия