Сериозна връзка [част първа]

2016-01-14 15:40:00
Сериозна връзка [част първа]
Снимка: freedigitalphotos.net

Идва време, когато еднократните флиртове и секс ти омръзват. Започваш да чувстваш нужда от интимност. Това е съвсем нормално. Всеки иска да обича и да бъде обичан. Тези нужди обаче се проявяват при различните хора на различна възраст. Да намериш човек, за когото да бъдеш единствен  не е никак лесно. Всъщност не трябва да го търсиш, той сам ще те намери. Неприятното обаче е, че във всяка връзка има стратегия и мислене, не само емоции и секс. Това е така вероятно, защото хората са били наранявани и не искат да им се случи същото отново. Затова предпочитат да бъдат по-внимателни. А човешките взаимоотношения са много сложни. Ето няколко съвета, които ще ти бъдат полезни ако си решил/а, че искаш да минеш към етапа на сериозните връзки.

 

Разбери дали половинката, която си избрал/а си заслужава. Не се оставяй първоначалните емоции, които изпитваш с човека да ти завъртят главата. Периодът на ухажване е най-подхлъзващ. Тогава човекът прави всичко възможно, за да те спечели – ухажва те, търси те постоянно, проявява непрестанен интерес към теб и т.н. Тогава ти започваш да вярваш, че си единствен/а и неповторим/а. Много често след това този човек губи интерес към теб и ти оставаш отново наранения. Много добре прецени дали той/тя си заслужава и се убеди, че няма да му писнеш с времето. Самото държание/действия говори най-сигурно за отношението му/ѝ към теб, а не думите.

 

 

Убеди се, че двамата искате едно и също. Това е важен въпрос, който не е за пренебрегване. Ако в началото си кажеш, че нещата ще се променят, рискуваш много да сбъркаш. Задължително разбери дали двамата имате една и съща представа за това, което се случва между вас. Различните хора имат различни и често противоречиви разбирания във взаимоотношенията. Най-вероятно няма да ти е приятно да разбереш, че човека, с когото се предполага, че си спи и с други. Ясна комуникация задължително трябва да има.

 

Хубавия секс не означава, че сте заедно. Никога не бъркай секса с любовта. Особено в началото, когато привличането и удоволствието, често се бъркат с любов.

 

Сподели желанията и нуждите си. Разбира се, ако знаеш какви са те. Много хора се страхуват да говорят открито с партньора си за желанията и емоциите си. Това е така, защото ги е страх дали той няма да ги остави ако разбере, че намеренията ти са сериозни. Но не губи време, а постави картите на масата, После ще стане по-лошо.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия