Как да разбереш, че връзката ви е стабилна

2015-12-07 19:42:00
Как да разбереш, че връзката ви е стабилна
Снимка: freedigitalphotos.net

Има много фактори, които определят дали връзката ти в стабилна. Времето определено е един от тях (ако едни отношения издържат във времето и се променят единствено като се заздравяват, несъмнено връзката е стабилна), но не е само то. Ето и останалите.

 

Честни сте един с друг. Определено искреността е основополагащото в началото на една връзка. Нищо не се гради върху лъжи, най-добрата опция е да бъдеш честен. Помни, че, когато се опитваш да излъжеш този, с когото си избрал да прекараш някаква част от живота си, първо заблуждаваш себе си и няма да бъдете щастливи по този начин никога.

 

 

Минали сте през трудности. Няма как да се увериш, че един човек те обича истински, ако не сте преживели някакви сътресения. Най-важното е да разбереш, че половинката ти няма да те остави, когато попаднете в напрегната ситуация. Възможно е и някой от двамата да допусне грешка или в някакъв момент да се чувстваш недооценен/а. Помни, че всеки човек има добри и лоши страни. Когато се случи така, че се почувстваш наранен/а, ти трябва да поставиш на кантар добрите и лошите качества, които притежава дадения човек и да прецениш кои са повече. Помисли дали си заслужава заради лошите черти да изпуснеш хубавите. Всеки човек има кусури, ти също. Ако не можеш да приемеш, че е така и винаги гледаш само лошото, във всеки следващ човек ще намираш същото и така никога няма да бъдеш щастлив/а. Но ако прецениш наистина, че лошите черти са повече и не си заслужава, тогава го остави.

 

Има взаимност. Затова се казва взаимоотношения, защото всичко трябва да бъде взаимно и по собствено желание. И от двете страни трябва да има инициатива, за да вървите успешно в една посока.

 

Има взаимно уважение. Наред с лоялността, респектът един към друг е основно, за да може да имаш добра връзка. Ако партньорът те подценява и не те поставя на първо място, забрави да имаш такава.

 

Имате отлична комуникация. За каква връзка може да се говори, ако няма разговори? Няма нищо по-мъчително от това да пазиш в себе си всичко, което искаш да кажеш на предполагаемата си половинка или въпросите, които искаш да ѝ зададеш. Не се притеснявай да питаш и споделяш всичко хубаво и лошо с партньора си. Ако той не иска да комуникира, е достатъчно показателно колко го интересуват отношенията ви (даже докато теб те е страх, би трябвало той да започне пръв). Плюс това мълчанието отдалечава, а това е пагубно за една връзка. Не се страхувай да говориш, това е начинът, за да сте на ясно, няма друг.

 

Не се съдите. Да имаш стабилна връзка, значи да приемаш човека до теб такъв, какъвто е с всичките му недостатъци.

 

Дори след известно време, все още има тръпка. Все още има вълнение и чакаш с нетърпение да го/я видиш след напрегнатия ден? Това е знак, че се обичате и връзката ви е стабилна.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия