Няколко отличителни белега на мъжа Дон Жуан

2015-11-11 19:13:00
Няколко отличителни белега на мъжа Дон Жуан
Снимка: freedigitalphotos.net

Мъжете Дон Жуановци се наричат така, защото подобно на героя от едноименните произведения постоянно сменят жените, държат само на секса и смятат за глупости силните чувства и душевната близост. Ценят най-много тялото у представителките на нежния пол и единствената им цел е да ги вкарат в леглото. Почти веднага щом го направят, влечението отминава и започват да бохемстват отново. Изоставените дами са наранени. Ако мъжът донжуан има постоянна партньорка, най-вероятно наистина има влечение към нея, но това няма да му попречи да има и други жени. Много трудно е такъв мъж да бъде укротен. Това се случва само тогава, когато той е намерил правилната жена и наистина се влюби, въпреки че дори при това положение е малко спорно.

 

Една от причините един мъж да бъде Дон Жуан според психолози е майката. Най-вероятно майка му е била твърде строга, властна и почти не му е обръщала внимание. Или пък, напротив, го е задушавала с любовта си. В резултат вече зрелият мъж се бунтува срещу жените, като отказът от духовно общуване с тях е следствие поведението на майката и вид отмъщение за това мъчение по време на детството. Всяка нова бройка му помага да се чувства пълноценен мъж, да се самоутвърди като такъв и да подхрани егото си. Моногамните отношения го плашат. Тези мъже обикновено са привлечени от самия процес на завоюване на една жена и имат бурен темперамент.

 

Каква е тактиката на един Дон Жуан? Залага на съжалението, разказвайки сърцераздирателни истории от своя живот. Жената ги възприемате като знак за доверие и почти светкавично тя вече е негова.

 

Предлага да реши всичките ти проблеми. Изслушва те внимателно. Някои жени обичат да се оплакват и да разказват как си нямат никого. Той ти обръща внимание, ти се радваш, смятайки, че най-после си намерила някой, който да те разбира. След като те вкара в леглото обаче всичко свършва и ти оставаш отново сама.

 

 

Прави се на смел и готов за подвизи заради теб. След като получи това което иска няма да си мръдне пръста за нещо, свързано с теб.

 

Как изглежда той? Той изглежда добре и знае как да впечатлява жените. Кавалер е, симпатичен е, никога не е натрапчив, има проницателен поглед. С тези характеристики кара жените да го искат. Намира подход към всяка жена и знае как да действа.

 

Връзката с Дон Жуан може да бъде интересна само за жени, които не търсят сериозен партньор и не искат сериозни отношения, а да се забавляват и бохемстват. Останалите трябва да внимават, тъй като той обикновено прави чудесно впечатление и се прикрива умело.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия