Какво трябва да обсъдиш с гаджето си, преди да правите секс за пръв път

2015-11-09 16:16:00
Какво трябва да обсъдиш с гаджето си, преди да правите секс за пръв път
Снимка: iStock

Сексът може да бъде както приятен, така и неприятен, като това до голяма степен зависи от теб. Когато си от известно време с гаджето и сте правили секс, трудно ще се намери нещо, което да те изненада в леглото. При смяна на гаджето обаче винаги има някои неловки моменти, които е хубаво да бъдат обсъдени, преди да се съблечете и насладите един на друг:

 

Предпазни средства – без значение колко си падаш по гаджето, сексът, който ще правите, трябва да бъде безопасен, за да не се стига до нежелана бременност и болести, предавани по полов път. В никакъв случай не прави секс с човек, който отказва да ползва предпазни средства, при положение, че за теб са нещо важно.

 

 

Девственост – ако досега не си правил секс, в никакъв случай не се срамувай да го споделиш на партньора си. Той трябва да знае, за да бъде внимателен, без значение дали си момче или момиче.

 

Белези – обикновено жените са тези, които се притесняват от телата си по време на секс. Няма нужда да му даваш обяснения защо имаш стрии по краката, коремче, целулит и т.н. Той най-вероятно е забелязал тези несъвършенства и въпреки това иска да бъде с теб. Но кажи на гаджето си, ако имаш някакви белези, които могат да го стреснат, когато се съблечете голи.

 

Изследвания – ако скоро си бил на лекар и си наясно с факта, че не си в добро здравословно състояние, сподели това на гаджето си. Кажи му, че са ти открили гъбички и имаш нужда от време, за да се излекуваш и не искаш да го подлагаш на излишен риск.

 

Възраст – няма смисъл да променяш възрастта си според ситуацията и това как ти е изгодно. Кажи си истинската възраст и не се притеснявай от нея, защото няма причина да го правиш.

 

Какво харесваш в секса – ти най-добре познаваш тялото си и знаеш какво ти доставя удоволствие по време на секс. Хубаво е да споделиш тези неща на гаджето си, за да може да знае какво ти допада и да наблегни на тези неща, вместо да цели в тъмното.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия