Секс без обвързване

2015-11-09 19:47:00
Секс без обвързване
Снимка: freedigitalphotos.net

В днешно време сексът без обвързване е много разпространен при младите хора. Буквално се приема като нещо, което се случва без всякаква мисъл и отношение, просто безразборен секс. Този вид отношения винаги са били табу. Доста често хората, които го практикуват изпитват срам и смятат, че са сгрешили, заради общественото мнение, което гласи, че тези отношения са за "леките жени". Всъщност истината е, че чрез секс без обвързване можеш да водиш доста пълноценен живот и да се чувстваш щастлив/а. Ето защо.  

 

 

Твърди се, че в секса без обвързване няма чувства. Младите обичат така наречените отношения „приятели с привилегии”, защото няма обвързване, чувства и всичко се предполага, че е много лесно. Според някои психолози обаче  в живота не съществува такова нещо като „секс без чувства“. За да поискаш да правиш секс с даден човек, ти трябва да си привлечен от него, следователно имаш някакви различни емоции точно към него. Ако не беше така, щеше да ти е все едно с кого го правиш, но ти искаш именно него. Точно затова в секса винаги има и емоционално преживяване. Всеки сексуален акт е емоция, която изразяваме с действие, целия си вътрешен свят — нашето минало и въображението ни. Освен това секс без обвързване не е равно на секс с върволица от мъже/жени, на които дори не знаеш имената. Той означава просто, че си с човек, с когото се харесвате и привличате, но не желаете да имате сериозна връзка, да си давате обещания и да правите планове. Понякога точно този факт прави секса толкова пълноценен. Ако между теб и партньора ти определено има химия, но не делите общо ежедневие и никакви отговорности, можете да се отпуснете докрай и да изживеете фантазии, които не би могла/могъл никога в сериозна връзка. Смята се, че в дългите връзки емоционалният контакт между партньорите е много по-дълбок. Но това не винаги е така. В много дълги връзки двойките до такава степен са смачкани от еднообразието, че с времето емоционалната връзка изчезва напълно. Това се отразява и на секса, който става скучен.

 

Сексът без обвързване значи ли, че си безотговорен/а? Не слушай другите. Това означава, че си достатъчно смел/а да изживееш фантазиите, емоциите, живота си и да придобиеш опит. От тази ситуация печелиш единствено ти. Плюс това отново подчертаваме, че не става дума за безразборен секс с различни партньори, а с приятел, който те привлича и имате химия. Общо взето  когато момичето и момчето  са напълно наясно с отношенията си,  сексът им харесва, помага им да откриват нови неща и да се чувстват добре в кожата си, в него наистина няма нищо лошо. Преживяването наистина е страхотно и си заслужава да опиташ.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
concordia
преди 8 години

За колко партньора важи горното, ако, както се твърди, човек участва в половия акт с "цялото си същество"? За 10? За 20? За 50?Това, извинете, прилича на конюшня.Няма нищо по-хубаво от това, да имаш връзка с един човек, да създадеш с него семейство и да запазиш само за него всичките си чувства, непокътнати и неразграбени от други.

Fisherman
преди 8 години

След "милиони години еволюция" стигнахте до заключението,че безразборния секс е нещо напълно нормално,дори окуражавате децата с тази статия. Еквилента на деградирал индивид е автора.


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия