Защо понякога се разочароваш от връзката си

2015-10-16 19:02:00
Защо понякога се разочароваш от връзката си
Снимка: freedigitalphotos.net

Много често си мислиш, че настоящият ти партньор е този, с когото ще споделиш живота си завинаги. Понякога обаче идва момент, в който връзката ви започва да не върви и вие тъпчете на едно място. Убеждението и навикът, че трябва да бъдете заедно ви пречат да прекратите отношенията си, въпреки че сте нещастни. Ето някои от причините да се разочароваш от любовната си връзка.

 

Някои хора са свикнали да подражават на родителите си. Подсъзнателно децата са усвоили от тях начина им на поведение и автоматично го имитират. Поради тази причина несъзнателно повтарят грешките им. Опитай да се разграничиш от тях и си създай свой начин на поведение. Това ще се случи най-лесно, ако спреш да живееш с тях.

 

 

Бързаш прекалено в началото. Познавате се от съвсем скоро, а вече единственият ти приоритет е да прекарваш цялото си свободно време с него. Пренебрегваш близките и приятелите си и започваш да идеализираш партньора си. Държиш да знаеш всичко за него, но почакай. Емоционалната близост идва от само себе си и с времето. Не бързай да кроиш и общи планове. Не давай всичко веднага на един мъж, тъй като ще изгубиш интереса му доста бързо. Мъжете обичат да бъде мистериозно и интересно. Накарай го той да те търси, изчезвай му от време на време. Ако трябва да бъдете заедно, всичко само ще се случи постепенно.

 

Мислиш, че винаги трябва да знае какво искаш. Дори ти да не си запозната с това. Често си мислиш, че ако той наистина те обича и се интересува от теб, трябва да знае от какво имаш нужда. Просто му кажи какво искаш и очакваш от него. Ако си мълчиш, никога няма да разрешиш проблема и партньорът ти ще си мисли, че всичко е наред, докато ти мълчаливо страдаш.

 

Не полагаш никакви усилия, следствие на което страстта угасва. В началото винаги всичко е цветя и рози. Но с времето хората свикват един с друг и започват да се приемат за даденост. Когато изпитваш сигурност във връзката си, спираш да се стараеш и идва момент, в който разбираш, че страстта я няма и вие сте заедно по навик. Това не трябва да е така. Когато хората се обичат истински, се стараят да зарадват любимия и да го впечатляват постоянно.

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия