Как да разбереш, че гаджето ти те приема за даденост [част втора]

2015-09-03 17:01:00
Как да разбереш, че гаджето ти те приема за даденост [част втора]
Снимка: Dreamstime

Често пъти хората не оценяват това, което имат. Може да не цениш приятелите си, хората, които те обичат, гаджето ти или късмета, който винаги те съпътства. Най-вредно за отношенията с хората е именно тогава, когато ги приемеш за даденост. Как да разбереш, че партньорът ти те приема като даденост?

 

Свикваш да бъдеш пренебрегван/а. Това е голяма грешка, която много хора правят. В един момент гаджето ти забравя за годишнината ви, не се сеща за рождения ти ден или си намира по-важно занимание, което измества личните ви празници. Ти свикваш с това, приемаш го за нормално. Определено не е нормално и трябва да си помислиш добре защо така се е получило.

 

Всичко, което правиш на добра воля, в един момент се превръща в задължение. Ти се радваш да правиш мили жестове, да направиш изненада на гаджето си или нещо подобно. В началото на връзката си получавал/а оценяване на жестовете и това е пълнело сърцето ти с щастие. Към момента той/тя смята, че това е твое задължение и по никакъв начин не адмирира и не те мотивира, нито пък благодари.

 

 

Жертвите ти не значат нищо. Вероятно на всеки човек, който има сериозна връзка, се е случвало да жертва нещо свое в името на любовта или общото щастие. Когато видиш любовта и благодарността в очите на другия, значи е имало смисъл. Смисъл няма, когато другия започне да се държи все едно това е твоя работа и изобщо не му пука дали ти правиш жертва, или не.

 

Знаеш, че заслужаваш нещо по-добро. Трудно е да осъзнаеш, че връзката ти не върви. Много хора отричат, че има проблем и че нещо не е наред, само защото истината не им звучи добре. Ако вече осъзнаваш, че заслужаваш нещо по-добро, то тогава вероятно наистина е така.

 

Чувстваш се неоценен в любовта. Струва ти се, че даваш всичко от себе си, но не получаваш нищо в замяна. Виждаш, че си силен човек, но партньора ти изобщо не те оценява, не ти дава нужните любов и нежност, не те кара да се чувстваш обичан/а. 

 

Първата част от статията четете тук:

Автор: Nadejda Atanasova

ОЩЕ МАЛКО...

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия